Heroina

ZAIGRALA OPET ZA ZVEZDU, DA BUDE PO NJENOM: Ne kako je sudbina namenila, već kako ja hoću!

Autor Mladen Šolak

"Nisam to uradila da bih bilo šta kome dokazivala, već da bih to dokazala samoj sebi", rekla je hrabra Nataša.

Izvor: MN Press

Priča o Nataši Kovačević (26) je priča o borbi i o neodustajanju.

Heroina srpskog sporta, a ne samo košarke, preživela je 2013. tešku saobraćajnu nesreću ekipe mađarskog Đera, za koji je tada nastupila, a onda pokazala izuzetnu hrabrost. Čak se i vratila na teren u sezoni 2015/16 i zaigrala za Crvenu zvezdu.

U Zvezdinom podkastu pričala je o tom periodu i o povratku na parket sa protezom.

"Ja nisam ni prestajala da treniram, kada sam se preselila na VMA trener Bogdan je dolazio, a nije prošlo ni 15 dana od nesreće, donosio mi je tegove, čak sam i bežala iz bolnice da treniram i šutiram. Kroz ceo period oporavka kada sam probala protezu, shvatila sam da ću moći da igram košarku", rekla je ona.

Možda će vas zanimati

Sagovornicima je pričala i o protezi, koju zove "magična noga", kao i o ideji da trenira sa Zvezdom, u kojoj je 2016. definitivno završila karijeru.

"Nisam završila karijeru kako mi je sudbina namenila, već kada sam ja to htela. Nisam se vratila na parket da bilo šta kome dokazujem, već samoj sebi", naglasila je Nataša, koja je upravo iz Zvezde 2013. i otišla u Đer.

Takođe, Nataša je pričala i o svojoj fondaciji, o aktivnim protezama za decu do 15 godina, kao i o filmu "Skok“"i nazivu koji ima i simboličko značenje i nadimku koji nosi iz detinjstva.

Poslušajte podkast sa hrabrom srpskom košarkašicom.

Nataša Kovačević
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts