BRAVO!

KAD NE IGRA JOKIĆ, TU JE DRUGI NIKOLA DA ZABLISTA: Srpski Čikago slavi Vučevića - i tek će ga slaviti! (VIDEO

Autor Milutin Vujičić

Snalazi se sve bolje...

Srpski kopšarkaši prethodne noći nisu izlazili na NBA parkete, ali to ne znači da nije bilo zanimljivih mečeva!

Prvo su nas Lejkersi i Juta počastili sjajnim mečom, iako glavne zvezde nisu igrale zbog povreda (Džejms, Dejvis, Mičel, Gober...), koji je otišao u produžetak i pripao šampionu (127:115), da bi dobru zabavu pružili i Čikago i Klivlend - u meču koji je rešen na manje dramatičan način.

Čikago je slavio 106:96 i tako je prekinuo crni niz od pet uzastopnih poraza, a igrač odluke bio je crnogorski centar Nikola Vučević.

Nedavno je Vučević prešao iz Orlanda u Čikago i igra sve bolje - ubacio je 25 poena, imao sedam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte. Šutirao je u odličnim procentima (10/17), pogodivši pritom i tri trojke.

Vučević je u dosadašnjih 13 mečeva već "skinuo" rekorde po broju poena i skokova, a videćemo da li će nastaviti da ih niže.


Prošle noći najviš mu je pomogao Markanen sa 16 poena, dok su kod Klivlenda po 22 poena postigli Garland i Sekston, ali to je bilo nedovoljno da bi ostvarili nešto više od časnog poraza, pa ostaju sve dalje od mesta koje vodi u plej-in (baraž za plej-of).

S druge strane, Čikago je opet u toj zoni...

Od utakmica prethodne noći vredi izdvojiti i bitku Bostona i Golden Stejta koja je završena pobedom Seltiksa 119:114, a koja je bila šuterski obračun Stefa Karija i Džejsona Tejtuma.

Zapravo je Kari ubacio više poena (47), ali se Tejtum (44) radovao.

NBA REZULTATI

L.A. Lejkers - Juta 127:115*
Čikago - Klivlend 106:96
Vašington - Detroit 121:100
Boston - Golden Stejt 119:114
Milvoki - Memfis 115:128
Finiks - San Antonio 85:111

*posle produžetka

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt