Uživo

ZVEZDA POBEDILA 41 RAZLIKE I POSLALA ŠAMPIONSKU PORUKU: Najubedljivije u sezoni, za korak do cilja!

Crvena zvezda nije dozvolila sebi kiks, pregazila je Krku i zadržala prvo mesto u ABA ligi kolo pred kraj!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je prva na tabeli ABA lige na kolo pred kraj, to je potvrđeno posle duplog gostovanja u Sloveniji. 

Posle pobede nad Cedevita Olimpijom sada je pobeđena i Krka i to u jednoj od najubedljivih pobeda crveno-belih ove sezone,

KRKA - CRVENA ZVEZDA 57:98 (9:24, 13:31, 19:20, 16:23)

Ni u jednom momentu ovog meča nije izgledalo da domaćin može da dođe do pobede ili da bar pripreti gostima, pa je tako već u prvoj četvrtini tim Dejana Radonića serijom 17:0 došao do prednosti 24:6 i već posle prvih 10 minuta bilo je jasno da domaćin ovde nema šta da traži. 

Crveno-beli su pogađali sve što šutnu i tek na kraju meča su pali i promašili neke šuteve. Ipak su 59 odsto šuta za tri i 62 odsto šuta za dva. 

O raspoloženosti tima Dejana Radonjića govori i to što su se svih 12 igrača upisali u strelce, a čak četvorica su bila dvocifrena. Jedini manji pad u igri desio se na startu drugog poluvremena kada je posle četiri poena Vrabca i trojke Lapornika Dejan Radonjić pozvao tajmaut. 

Uspela je Zvezda da održi prednost i čak dođe do 41 razlike na kraju. To je dozvolilo Radonjiću da odmori ključne igrače pa je tako Džordan Lojd na terenu proveo 13, a Kori Volden 14 minuta. 

Na ovom meču najefikasniji je bio Marko Simonović sa 15 poena, Duop Rit je imao 13, Aleksa Uskoković 11, a Ognjen Dobrić 10. Kod Krke su Rok Stipčević i Adin Vrabac imali po 10. 

Ova pobeda znači da sada crveno-beli imaju 22 pobede i na pobedu su više od Budućnosti na drugom mestu ABA lige. Ukoliko trijumfuju na gostovanju u Zadru u poslednjem kolu startovaće plejof sa prvog mesta. 

CRVENA ZVEZDA: Hol 7, Volden 9, Lojd 8, Uskoković 11, Davidovac 6, Lazić 5, Rit 13, Radanov 1, Dobrić 10, Simonović 15, Kuzmić 8, Noko 5

KRKA: Medved, Stergar, Kamfor, Stipčević 10, Vrabac 10, Barič 6, Kosi 6, Škifić 7, Škedelj 5, Lapornik 8, Rebec, Vučetić 5

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
20:01

GOTOVO! Kakva pobeda Zvezde 98:57

Još jedna ukradena lopta Zvezde, a onda dolazi trojka Marka Simonovića. Ovo je još jedna blokada Rita, ali onda gubi loptu Zvezda, a Kosi pogađa. 

Pogađa Aleksa Uskoković, pogađa Stipčević, Kosi faulira Kuzmića i on ide na liniju penala. To je to! Kakva pobeda!

19:58

38. minut: Stala je Zvezda 91:53

Pogađa polaganje Lapornik, a onda opet Škedelj daje dva poena pored Dobrića. Onda promašuje dvojku Simonović, a onda Duop Rit sjajno blokira. 

Fauliran je Dobrić, a onda je promašio trojku, no opet je fauliran. Oba puta je pogodio. 

19:55

36. minut: Održava prednost Zvezda! 89:49

Stipčević pogađa merač vremena na konstrukciji pa Zvezda ima napad. Rit pogađa trojku, sada je on najefikasniji! 

Ne vraća Stipčević trojku, hvata Uskoković. Simonović promašuje polaganje, a Vrabac je fauliran. Loš napad Zvezde, a onda ponovo faul Simonovića. Vrabac daje jedno bacanje. 

Duop Rit sam i promašuje trojku. 

19:49

34. minut: +40 za Zvezdu! 86:46

Trojka Nejca Bariča, a Uskoković ne završava poenima svoj prodor. Loš pokušaj Krke za tri, ali faul Zvezde ispod koša. 

Ali ni Rebec ne pogađa trojku. Potom trojka Uskokovića i opet je 40 razlike. 

19:46

32. minut: Svi čekaju kraj! 83:43

Uskoković je pogodio trojku, onda je Zvezda uzela loptu i Duop Rit je zakucao iz kontre. Rebec promašuje za tri poena, a Vrabac je "rešio" Simonovića ispod koša i pogodio. 

Rit pogađa za tri!

19:41

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Zvezda vodi 75:41

Škedelj faulira Dobrića i ide na liniju bacanja igrač Zvezde. Pogađa jednom, a ni u sledećem napadu ne pogađa Radanov. Potom on pravi svoju četvrtu ličnu grešku. 

Faul Duopa Rita. Rebec pormašuje uz zvuk sirene i neverovatno šta sve promašuje Radanov! Igrala mu je lopta oko obruča, jednostavno ga neće, ali je na kraju fauliran. 

Promašuje sa penala jednom, ali daje drugi put i konačno se upisao! Kada smo mislili da je gotova četvrtina, Simonović je ukrao loptu i fauliran je. 

Pogađa oba puta i idemo na odmor. 

19:36

28. minut: I dalje je +30, 71:41

Prva trojka Vasilija Vučetića, ali onda Kuzmić pogađa iz reketa za nove poene Zvezde. Radanov komplikuje i gubi loptu. To kažnjava Miha Škedelj pogotkom iz kornera. 

Hol pogađa još jednom iz reketa, a onda posle dugog napada Krke i skoka u napadu Adin Vrabac je fauliran ispod koša. Pogađa jedno bacanje. 

19:30

25. minut: Stabilna prednost, 65:34

Simonović prolazi kroz reket protivnika i on je prvi dvocifreni na ovom meču. Luka Lapornik gubi loptu odlazi mu u aut. 

Lob pas za Davidovca i laki poeni u reketu. Lapornik dobija prostor i daje trojku pošto je Davidovac "zapeo" u bloku. Dva faula pravi Krka i izlazi iz bonusa. Davidovac do Hola i on polaže. 

Promašaj Krke, potom Zvezda pogađa preko Davidovca i još jedan tajmaut domaćina. 

19:26

23. minut: Tajmaut Radonjića, kriza Zvezde! 59:31

Lako prolazi Volden na polaganje, a onda pravi faul. Srećno lopta dolazi do Vučetića i on pogađa za dva iz reketa. 

Opet krade loptu Krka, pa pogađa trojku Lapornik i tajmaut traži Radonić!

19:24

21. minut: Vrabac vezuje poene! 57:26

Vrabac pogađa preko Lazića za start drugog poluvremena. Onda greška Zvezde pa zakucavanje, opet je Adin Vrabac postigao poene. Utrčava Dobrić, sam je na ziceru i pogađa. 

19:19

Lista strelaca nikad duža!

Džordan Lojd i Marko Simonović su postigli po 8 poena, prati ih Kori Volden sa 7. 

Po 5 poena su postigli Branko Lazić, Duop Rit, Ognjen Dobrić, Ognjen Kuzmić i Lendri Noko. 

Lengston Hol je pogodio jednu trojku i ima 3 poena, a Aleksa Uskoković i Dejan Davidovac. Čeka se još Radanov...

19:15

Kakvo poluvreme! Uh!

Neverovatnu košarku odigrala je Crvena zvezda u dvorani "Leon Štukelj" u kojoj se retko vidi mnogo poena. Čak 55 poena smo videli za poluvreme, a pogotovo je Zvezdu služio šut za tri poena. 

Šutirali su 53 odsto - 7/13, dok je sa druge strane odbrana bila neverovatna. Koliko je Zvezda raspoložena za ovaj meč govori i to da su se za 20 minuta svi igrači osim Radanova upisali u listu strelaca. 

19:07

POLUVREME: Gaženje Krke, Zvezda je spremna za plejof! 55:22

Simonović do Duopa Rita ispod koša i ponovo poeni. Jure Škifić jedini daje neki impuls svom timu, dao je retke poene za Krku. 

Sve hoće Zvezdu pa i Uskoković pogađa težak šut preko ruke. A onda duga trojka veterana Roka Stipčevića. 

To je to u prvom poluvremenu!

19:04

Opet tajmaut! +34 za Zvezdu!

Sjajna rampa na Škedelju, a onda Ognjen Dobrić pogađa za tri. Ide se na tajmaut. 

19:03

18. minut: Već je preko 30 razlike! 48:17

Škedelj opet promašuje trojku, ali ni Radanov nije precizan. Probao je da "zida" leđima ispod koša i na kraju promašio. 

Potom faul pravi Aleksa Radanov, a konačno i Krka dolazi do poena. Rok Stipčević je šutirao, ali je nagazio liniju i ovo je samo dvojka. Potom faul nad Voldenom. 

Siguran je Volden sa linije penala, a onda Stipčević šutira prebrzo i otvara kontru Zvezdi. Duop Rit pogađa uz faul i dodaje svojim poenima i pogođeno bacanje. 

Jure Škifić konačno daje neke poene, sada je dao trojku preko ruke Duopa Rita. Dobrić utrčava i pogađa. 

18:59

16. minut: Ovo je debakl u najavi! 41:12

Kuzmić pogađa oba puta sa penala, Hol krade loptu, ali ona izlazi u aut. Ipak, samo tri sekunde za napad Krke i uzima ovu loptu Zvezda. Prekršaj na Voldenu i Krka je izašla iz bonusa. Pogodio je jedno bacanje bek Zvezde. 

Opet Krka gubi loptu, a sada Volden uspeva da položi u kontri. Sada panično Krka šutira trojke i promašuje, a Kuzmić pogađa ispod koša i to uz faul. Pogađa i bacanje!

18:55

14. minut: Sve ulazi crveno-belima! 33:12

Ne staje Crvena zvezda, za tri pogađa Lengston Hol. Prava baražna paljba!

Sa druge strane Krka ne pogađa skoro ništa sa distance, sada je opet promašio Škedelj. Kontru zaustavlja Vučetić, faulirao je Kuzmića. 

Radanov je šutnuo u poslednjim momentima napada, ali nije pogodio. Rebec je fintom došao do otvorene pozicije, ali je promašio. Treći promašaj Vučetića za tri, a Kuzmić je grubo fauliran ispod koša.

18:51

12. minut: Raste prednost! 30:12

Nastavlja se u istom ritmu, još jedna izgubljena lopta Krke. Sada Marko Simonović pogađa trojku! 

Dobro je Zvezda sada zatvorila reket, ali je Barič ostao sam na šutu za tri i pogodio je. No opet Krka pravi istu grešku - sam je Simonović i pogađa!

18:47

KRAJ ČETVRTINE! Serija Zvezde 17:0, na kraju 24:9

Rebec je ostao sam u korneru, ali je promašio trojku, a Džordan Lojd nastavlja da "rešeta". Serija 17:0 Zvezde! To trojkom prekida Rok Stipčević. 

Poslednji šut je imao Ognjen Dobrić, promašio je, ali Zvezda ima ogromnu prednost!

18:45

9. minut. Zvezda gazi! 21:9

Vučetić je ušao u igru i odmah promašio, a Džordan Lojd se odmah podigao i pogodio trojku. Crveno-beli se sve više "odlepljuju". 

Očajan napad Krke se završava pokušajem Roka Stipčevića sa skoro pola terena. Simonović je povisio prednost Zvezde posle prodora uz čeonu liniju. 

Rebec gubi loptu, a Hol promašuje sa druge strane posle dugog prodora. 

18:41

7. minut: Zvezda duplirala Krku! 13:6

Novi poeni za Zvezdu, a Lojd krade loptu Škedelju, ali Lapornik uspeva da spreči Ognjena Dobrića da postigne poene. 

Lapornik baca loptu u aut, ali Davidovac i Lojd se ne razumeju i gube loptu. Ispod koša Škifić ne uspeva da pogodi preko Noka i Lojd sjajno asistira Noku koji pogađa uz faul!

18:37

5. minut: Sjani Lazić! 9:6

Kemfor ne uspeva da prođe u brzom prodoru, a Branko Lazić krade loptu i fauliran je u kontranapdu, Lazić pogađa oba puta sa penala. 

Škifić je poentirao pored nekoliko košarkaša Crvene zvezde ispod koša. Kori Volden uspeva da pogodi za dva, a Rod Kemfor se povredio na startu i mora van terena. 

Lapornik je u prodoru, a Kosi pravi faul u napadu. 

18:34

3. minut: Prvi poeni za Zvezdu! 5:4

Lojd je sve pripremio driblinzima, dodao do Noka koji je to lako rešio ispod koša. Sa druge strane Kemfor promašuje iako je sam za tri, ali mu se i Lojd revanšira. 

Kosi ispod koša lako rešava ovo i Krka vodi 4:0! Protok lopte je sjajan, Lazić je sam na trojci i prvi poeni za Zvezdu!

18:32

Počinjemo!

Počeli smo sa promašajima, sa jedne strane je Dejan Davidovac promašio dva puta, a posle lošeg otvaranja Krke Vrabac je dodao do Kosija i Krka je povela. 

18:17

Zvezda bez pouzdanog skakača

Marko Jagodić-Kuridža ne igra na ovom meču, pa se očekuje da minutažu na "četvorci" podele između Duopa Rita, Dejana Davidovca i Marka Simonovića. 

17:38

Kako je bilo prošli put?

Crvena zvezda je u prvom delu sezone rutinski savladala Krku sa 88:62. 

Na startu meča je nekadašnji igrač Partizana Adin Vrabac držao Krku u egalu, ali je ubrzo Zvezda preuzela stvari u svoje ruke i uz raspoložene Dobrića i Voldena došla do lake pobede. 

17:06

Dobrodošli!

Pratite uživo prenos meča Krke i Crvene zvezde u ABA ligi. 

Ovo je odloženi meč 18. kola ABA lige, a oba tima imaju izuzetan motiv za pobedu. 

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli ABA i ne želi da dozvoli Budućnosti da je prestigne u slučaju kiksa, dok se Krka sa Borcem, Cibonom i Splitom bori da opstane u ligi i da ne ode u plejaut.