Antiheroj!

OPROSTIO SE ČOVEK KOJI JE SRBIJI UKRAO FINALE SVETSKOG PRVENSTVA: Uplakan rekao dosta - pamtimo ga po slobodnom bacanju!

Autor Dušan Ninković

Učestvovao je u prevari protiv našeg nacionalnog tima.

Izvor: Twitter/ClutchPage/printscreen

Čuveni meč sa Svetskog prvenstva u košarci još uvek izaziva jezu kod navijača košarkaške reprezentacije Srbije. Već smo sebe videli u finalu, na megdanu snažnoj reprezentaciji SAD, ali su Turci imali pripremljeno lukavstvo.

Ender Arslan (38), čovek koji je tom prilikom postigao jedan od ključnih poena, rekao je zbogom košarci. Oprostio se uz suze, uplakan pred poslednji meč bogate karijere.

Pred utakmicu protiv Ormanspora, kom je kasnije ubacio 13 poena, plakao je Arslan kao malo dete. Nije mu bilo lako da se oprosti od sporta kom je poklonio ceo život, a profesionalna karijera trajala mu je više od dve decenije. Mi ćemo ga, ipak, pamtiti samo po jednom detalju...

Faulirao je Miloš Teodosić Omera Ašika, turski centar pogodio pod faulom, a zatim pokazao da ne vidi dobro. Iako udarac nije bio u predelu lica, turčin se požalio kako ne može da izvede slobodno bacanje, što mu je uvek bila slabija strana, a Bogdan Tanjević na teren poslao beka Arslana koji je bio precizan.

Jedna od najvećih prevara koje smo videli na Mundobasketima ikada izvedena je u poslednjih minut i po, a Srbija je bila nemoćna. Izmena beka za centra bila je sasvim legitimna, ali su svi znali da Ašikova povreda nije baš tako kritična.

Turska je u polufinalu takmičenja čiji je bila organizator našu reprezentaciju savladala rezultatom 83:82.

U finalu turnira Turska je lako poražena od američke reprezentacije, a blistao je Kevin Durent sa 28 postignutih poena. Ni reprezentacija Srbije nije uspela da pobedi, pa je tako nacionalni tim predvođen Dudom Ivkovićem ostao bez medalje. bolji od nas bili su Litvanci.

Što se tiče klupske karijere penzionisanog Arslana, on je počeo u EFES Pilsenu, igrao za Union Olimpiju, TAU Keramiku, Panionios, Galatasaraj, Darušafaku, Turk Telekom i Bursu.

Srbija Turska 2010
Izvor: Youtube/Jimmy Jazz