Sve je poznato

GOTOVO JE, ZVEZDA ZNA PUT DO TITULE I EVROLIGE: U polufinalu igra protiv NAJVEĆEG iznenađenja sezone!

Autor Mladen Šolak

Odigrane su poslednje dve utakmice i određeni parovi plej-ofa!

Izvor: MN Press

Više ne postoji dilema!

Crvena zvezda igraće u polufinalu ABA plej-ofa protiv Igokee, dok će drugi par činiti crnogorski timovi, Budućnost i Mornar!

To je epilog danas odigranih utakmica u Laktašima u Ljubljani, koje su završile ligaški deo "jadranske" sezone. Mornar je u Laktašima savladao Igokeu 88:79, plasirao se u plej-of i uz to popeo na treće mesto, poslavši domaćina na poziciju broj četiri i na seriju protiv Zvezde za finale.

Podsetimo da su poznati svi datumi plej-ofa i da će u polufinalu biti igrane serije na dve pobede, a u finalu na tri. Pobednik će uz šampionsku titulu osvojiti i mesto u Evroligi 2021/22!

Zvezda i Igokea odigrale su ove sezone dve utakmice, a posebno je bila upečatljiva prva, u kojoj je Igokea nanela crveno-belima najteži "jadranski" poraz godinama unazad, 85:65!

Tim Dragana Bajića je u poslednjem kolu skliznuo na četvrtu poziciju, ali to svakako ne umanje sjajan rezultat koji je ekipa iz Laktaša napravila ove sezone, o čemu je njen trener pričao u intervjuu za MONDO!

Ovako se kretao rezultat na poslednje dve utakmice u ligaškom delu, u kojima je Mornarova pobeda učinila duel Cedevita Olimpije i Mege rezultatski beznačajnim. U tom susretu se domaćin ipak oprostio od sezone trijumfom, 85:79.

Posle prve četvrtine - vode Mornar i Mega

Barani su u Laktašima uspostavili prednost u uvodnoj četvrtini i otišli na prvi odmor sa vođstvom 24:22, dok je u Ljubljani Mega u dvocifrenoj prednosti protiv Cedevita Olimpije - 30:19.

Ako ovako ostane, Mornar će na treće mesto, a Igokea na četvrto. Ipak, tek je počelo...

Izvor: MN Press

Poluvreme!

Ipak, Barani su i na poluvremenu imali značajnu prednost - 51:38, jer su drugu četvrtinu završili serijom 11:2 poenima Milka Bjelice. Ako crnogorski tim do kraja bude kontrolisao rezultat, poslaće Igokeu u seriju protiv Zvezde, a istovremeno će učiniti drugi meč rezultatski nevažnim.

A u drugom meču Mega i posle druge četvrtine ima dvocifrenu prednost, 50:39... Pogledajte spektakularan potez novog bisera Mege Nikole Jovića, koji je u intervjuu za MONDO pričao o svojoj ljubavi prema igri, pobedama, početku karijere...

Treća četvrtina - deluje da stvari postaju jasne.

Mornar je konstantno vodio u Laktašima i kroz treću četvrtinu, završio je sa prednošću 71:67, a ona je posle nekoliko minuta igre postala dvocifrena - 77:67. Još jednom podsećamo, ako ovako ostane Mornar će biti treći, a Igokea četvrta.

Za to vreme, Cedevita Olimpija je uhvatila korak za Megom i posle tri četvrtine u Ljubljani je nerešeno - 65:65.

Poslednja četvrtina - bez iznenađenja!

Mornar je odbranio prednost i pobedio u Laktašima, čim je zvanično zauzeo poziciju "broj tri", poslavši Igokeu na četvrto mesto i na duele protiv Zvezde. Samim tim, nije bio važan rezultat utakmice u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Mege, u kojoj je neizvesna završnica donela trijumf Slovenaca na oproštaju od tamičarske 2020/21 na Jadranu.

Ovako izgleda konačan izgled tabele ABA lige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt