IN MEMORIAM

PREMINUO OTAC LEGENDARNOG DRAŽENA PETROVIĆA: Jovan je godinama bio teško bolestan!

Autor Dušan Ninković

Otac najboljeg hrvatskog košarkaša preminuo u 94. godini.

Izvor: MN Press

Jovan Petrović, otac najboljeg hrvatskog košarkaša u istoriji, preminuo je nakon duge i teške bolesti u Zagrebu.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, Jole je preminuo u 94. godini, a poslednje godine života proveo je u glavnom gradu Hrvatske, potpuno nepokretan.

Zbog selidbe iz Hercegovine u Šibenik, gde se skrasio kao policijski službenik, Jovan je ime skratio u Jole, a iz braka sa Biserkom rodili su se Dražen i Aleksandar, proslavljeni košarkaši Hrvatske.

Naravno, Dražen je bio daleko uspešniji, imao respektabilnu NBA karijeru i važio je za jednog od najboljih evropskih igrača osamdesetih i početkom devedesetih, ali je život okončao prerano, u saobraćajnoj nesreći.

Legendarni Dražen Petrović nosio je dres Šibenke, Cibone, Real Madrida, a zatim američkih timova Portlanda i Nju Džersija. Veliku karijeru prekinula je saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao u junu 1993. godine. Dražen je poginuo tom prilikom, a automobil je vozila njegova devojka Klara.

Brat Aca je i nakon košarkaške karijere ostao u sportu, pa je tako predvodio brojne klubove u Evropi, bio selektor Hrvatske, ali i Brazila sa kojim je napravio dobre rezultate.

Poslednjih godina se, zbog bolesti, Jovan Petrović uopšte nije pojavljivao u javnosti, dok je Draženova i Aleksandrova majka često bila prisutna u medijima. Biserka je veliki navijač Novaka Đokovića, a obožava i Divca sa kojim je Dražen bio prijatelj.

Biserka i Aco Petrović, majka i brat legendarnog Dražena.
Izvor: MN Press