KAKAV POTEZ!

JOKIĆ JE JUNAK! STRAŠNA MVP PARTIJA I BLOKADA U POSLEDNJEM NAPADU: Srbin razbio Nju Orleans, pa doneo pobedu! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Srpski košarkaš je bio heroj Denvera i to na obe strane terena!

On je nezaustavljiv, on je definicija "klač" igrača! Nikola Jokić ponovo je na maestralan način vodio Denver do pobede, a osim izvanredne igre u napadu, svojim potezima u odbrani je rešio pitanje pobednika u neizvesnom finišu protiv Pelikansa!

DENVER - NJU ORLEANS 114:112
/35:25, 25:26, 27:27, 27:34/

Košarkaši Denvera upisali su i sedmu pobedu u poslednjih osam mečeva i tako nastavili sjajan niz rezultat uprkos činjenici da su bez povređenog Džamala Mareja.

I ponovo je u centru pažnje bio srpski centar. Nikola Jokić predvodio je Denver do trijumfa sa 32 ubačena poena, a neće mu mnogo smetati što je izostao "dabl-dabl" učinak. Imao je još i sedam skokova i osam asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

I to ključnu blokadu u završnim sekundama meča! Naime, Nagetsi su čitav meč vodili i u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali umalo da im sve propadne u završnici meča.

Nju Orleans se probudio, ubacili su čak četiri trojke u poslednja tri minuta meča, preko Ingrama, Bola i Bledsoa, a posle neiskorišćenog napada Denvera, Pelikansi su imali 9,9 sekundi za poslednji napad.

Bledso je poveo brzi napad, dodao Ingramu, ovaj pod košem iza leđa srpskom centru odigrao za Zajona Vilijamsona, ali Jokić na maestralan način rampom izbija loptu Amerikancu i rešava pitanje pobednika meča!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Denver je izdržao, Jokić se ponovo pokazao kao junak za opšte oduševljenje među domaćim navijačima.

Imao je Jokić i odličnu podršku iako je bilo očigledno da je Denveru ozbiljno skraćena rotacija (povređen i Vil Barton). Majkl Porter je ubacio 28 poena, dok je Fakundo Kampaco imao "dabl-dabl" sa 19 poena i čak 10 asistencija.

U Nju Orleansu je Ingram postigao 27, a Vilijamson 21 poen, Bledso je upisao 17, dok je Lonzo Bol ostvario "tripl-dabl" sa 16 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

Ali protiv Nikole Jokića nije bilo leka i Denver je stigao do 41. pobede u sezoni! Evo kako je izgledala partija Srbina:

Jokić protiv Nju Orleansa
Izvor: Youtube/nba screen

A ovakvo je sada stanje na tabeli NBA lige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt