hoće li popustiti?

JOKIĆU, MORAMO DA BUDEMO PAMETNI, POSLUŠAJ ME! Trener Denvera poslao Nikoli poruku - pričaćemo još o tome

Autor Pavle Knežević

Trener Denvera ceni Jokićev odnos, ipak insistira na jednoj stvari

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić samo što nije proglašen za MVP-aNBA, uprkos lošem tretmanu kod sudija, a njegov Denver je u plej-ofu odavno, samo se bori za prednost domaćeg terena. Srbin je treneru jasno stavio do znanja da ne želi da propušta utakmice i "odmara" ako nije povređen.

Ipak, trener Nagetsa Majk Meloun se ne slaže i kaže da bi više voleo da presedi nekoliko mečeva pred početak plej-ofa.

Trener želi da izbegne najgori scenario, da spreči eventualnu povredu i misli da je ovo najmudrija odluka.

"Nikola i ja smo zajedno šest godina. Imamo neverovatan odnos. Trener-igrač, prijatelj, kako god to želite da nazovete. Stalno razgovaramo upravo o toj temi, o potencijalnom smanjenju minutaže, možda i propuštanju nekih utakmica. I to je nešto o čemu ćemo još razgovarati", rekao je Meloun.

Trener je ranije rekao da Jokić prosto odbija da preskače utakmice, jer mu je mentalitet takav, naučio je da ima takav odnos prema košarci u domovini. Srbin je igrao u 69 mečeva Denvera ove sezone i u proseku ima 26,4 minuta po meču.

Nagetsi su sigurno četvrti, a sada se jure sa Klipersima za treće. Meloun je već ostao bez Džamala Mareja do kraja sezone i sada hoće po svaku cenu da sačuva Jokića od povrede, ali ne samo to – hoće da on bude spreman, svež i odmoran, sa mnogo više energije kada počne doigravanje.

"Sa jedne strane, iskreno, đavolski poštujem Nikolu. Ima neverovatnu količinu ponosa da hoće da igra svako veče. Ali, moramo da budemo pametni. Ne samo zbog Nikole nego zbog tima. Već smo imali dovoljno povreda, ne treba nam sad i da MVP – očigledno MVP – uđe u plej-of sa povredama", rekao je Meloun.

Nagetsi imaju još tri utakmice do kraja: gostovanja Minesoti, pa Detroitu i na kraju Portlandu.

Tagovi