Kakav meč!

NEMOGUĆE TROJKE, ZAKUCAVANJA, ASISTENCIJE NI IZ ČEGA - TO JE LUKA DONČIĆ: Eksplodirao za pobedu, Boban opet na terenu!

Autor Nikola Lalović

Kakva partija sjajnog Slovenca, sve mu je polazilo za rukom!

Dalas Maveriksi su na pobedu od direktnog plasmana u plejof, a za to je glavni krivac Luka Dončić. 

U pobedi Dalasa nad Nju Orleans Pelikansima je bio jednostavno impresivan sa 33 poena, 8 skokova i 8 asistencija. 

DALAS - NJU ORLEANS 125:107 (32:30, 45:28, 34:22, 14:27)

Nezaustavljiv je bio Slovenac koji je pogodio čak sedam trojki, od čega nekoliko sa ogromne udaljenosti i iz nemogućih pozicija. To nije bilo sve pošto je svoje centre poslužio sa nekoliko neverovatnih asistencija posle kojih su usledila strašna zakucavanja. 

Na ovom meču smo na terenu videli i Bobana Marjanovića koji je postigao 2 poena i imao 2 skoka za četiri i po minuta u igri. Pod košem se vratio i Kristaps Porzingis posle povrede i dao svoj doprinos pobedi sa 19 poena. 

Bruklin je u utakmici gde su rezervisti preuzeli primat pobedio San Antonio 128:116, a Lendri Šemet je oduševio sa 31 poenom. Boston Seltiksi su nastavili da tonu i jasno je da će morati da igraju plej-in turnir posle četvrtog poraza u nizu. Klivlend ih je dobio 102:84 uz 30 poena Kevina Lava i 28 poena Kolina Sekstona, dok je kod Kelta Džejson Tejtum imao 29. 

Los Anđeles Lejkersi i Portland su nastavili svoju bespoštednu trku za mesto u plejofu. Oba tima jure to šesto mesto koje vodi direktno u doigravanje, a sada su Lejkersi pobedili Hjuston 124:122 u dramu dok je Portland sa 105:98 savladao najbolji tim lige Jutu.