On jedno, oni drugo

GAZDA HTEO DA ZAVADI DONČIĆA I LETONCA! Zvezde Dalasa se odlično slažu i van terena, Luka još uči da obuzda emocije

Autor Tamara Ranković

Obojica su važni za ekipu, ali u kakvom su oni odnosu?

Na parketu mogu zajedno, ali van njega..

Prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić i njegov najbolji saigrač Kristaps Porzingis u noći između srede i četvrtka vodili su tim do nove pobede ovoga puta protiv Nju Orleansa.

Ipak, kada su njih dvojica u pitanju ne postoji dilema da će svaku partiju odigrati sjajno, ali polemika se vodi oko toga kako funkcionišu kada se završi utakmica.

Nedavno je gazda Dalasa Mark Kjuban istakao da Slovenac i Letonac često imaju nesuglasice van terena, međutim Porzingis je to oštro demnatovao.

Letonac koji se vratio posle povrede objasnio je sa špansku "Marku" da nema prepirki sa saigračima, pa ni sa Dončićem.

"Nikada nisam imao problema sa saigračima van terena, uvek sam se odlično slagao sa njima. Ne znam o čemu je Kjuban govorio. Trudim se da budem što profesionalniji, da radim ono što moram i da budem vojnik tima", istakao je Porzingis.

Sa druge strane, maestralni Luka Dončić ima prostora da smiri svoj karakter, što je i sam iskreno priznao. Često ulazi u rasprave sa sudijama, pa možda nije čudno što su ga povezivali sa tim da se ne slaže sa saigračima, iako je sada jasno da to nije istina.

"Teško je sa svim emocijama u igri, ali očigledno moram da se zaustavim. Na terenu mi je teško sa svim tim emocijama, ali shvatam da moram da radim na tome", nije krio Luka.

Dobar su tandem Slovenac i Letonac, i verovatno je da se Porzingis ne muči toliko često sa povredama da bi njih dvojica i češće vodili Maverikse do pobede.