Košarka

LAZIĆ I DOBRIĆ URADILI KLJUČNI POSAO: Milojevićeva poruka Zvezdinim bekovima - svaka čast!

Autor Mladen Šolak

"Biće čvrste sve utakmice, a oni su bili čvršći u prvoj"

Izvor: MN Press

Crvena zvezda povela je u finalu ABA lige protiv Budućnosti 1:0, a posle uzbudljive utakmice u "Pioniru" posebne pohvale išle su na račun defanzive crveno-belih.

Iako je Ognjen Dobrić u drugom poluvremenu ubacio čak 20 poena, a Zvezdin kapiten Branko Lazić završio prvo "mekanim" flouterom uz zvuk sirene, trener Podgoričana Dejan Milojević naglasio je njihov učinak u odbrani.

"Biće čvrste sve utakmice i ova je bila takva, Zvezda je bila čvršća i zasluženo slavila, Lazić i Dobrić su napravili ključni posao, bili su baš čvrsti, našim bekovima je bilo teško da igraju i svaka im čast na tome", rekao je Milojević posle utakmice.

Izvor: MN Press

Na pitanje šta je presudilo da crveno-beli steknu prednost u finalu, trener Podgoričana je rekao da je analiza jednostavna.

"Odlučili su fundamenti, osnovne stvari. Zvezda je bila čvršća, kontrolisala je skok. Dozvolili smo mnogo skokova u napadu i to je danas bilo ključno".

Milojević je istakao da je njegov tim bio borben do poslednjeg trenutka meča, iako je u poslednjoj četvrtini u jednom trenutku gubio i 15 poena razlike.

"Dobra je stvar što nismo odustajali, prišli smo na kraju na dva poena razlike, imali smo šansu da okrenemo utakmicu, nismo, idemo dalje, 1:0 i do tri se igra", dodao je Milojević.

Drugi meč finalne serije zakazan je za utorak u 20.30 časova, takođe u hali "Aleksandar Nikolić".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt