Košarka

ALEKSEJ, TI SI ČUDO! PARTIJA KARIJERE SRBINA, IGRAO SE KLIPERSIMA: Sasuo im 6 trojki, nisu mu mogli ništa! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Neverovatna partija za kraj, uništio je Kliperse!

Kakav meč za kraj sezone! 

Aleksej Pokuševski je sačuvao najbolje za kraj i u poslednjem meču godine je odigrao fenomenalno i uspeo je da postigne rekord karijere. 

Srpski košarkaš je počeo meč, igrao je na mestu plejmejkera i na kraju je završio sa 29 poena, 8 skokova i 2 asistencije. 

OKLAHOMA SITI - LOS ANĐELES KLIPERS 117 - 112 (35:26, 27:34, 24:28, 31:24)

U meču karijere za srpskog košarkaša on je radio sve na terenu, davao je poene, asistirao je, skakao, ali je najimpresivniji bio u šutu za tri poena. Postigao je čak šest trojki! 

 Klipersi koji su odmarali svoje zvezde nisu mogli ništa mladom Srbinu koji je trojkom rešio meč u finišu i prelomio ga u korist Oklahome! 

"Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, uzeo sam taj šut i ušao je", kratko je prokometarisao Aleksej taj potez posle utakmice. 

 Osim njega u redovima Tandera sjajni su bili Hol i Braun sa dabl-dabl učincima. Džoš Hol je imao 25 poena i 10 skokova, a Mozes Braun je došao do 24 poena i 18 skokova. 

Pokuševski ovu sezonu završava partijom karijere, a na kraju njegove ruki brojke izgledaju impresivno. Imao je 8,2 poena, 4,7 skokova i 2,2 asistencije po meču u ovoj godini. 

A tek nas čeka ono najbolje od njega!