Jedva čekamo!

POČINJE NBA PLEJ-OF, POTPUNO DRUGAČIJI NEGO RANIJE: Lebron i Kari će nam prirediti šou kakav se ne pamti!

Autor Nikola Lalović

Sada smo svi sigurni, ovaj format je sjajan!

Bunio se Lebron Džejms, ali ipak njegovo mišljenje niko ne deli! 

Nije želeo da njegov tim igra plej-in turnir, ali sada će morati. Uz fenomenalnu partiju "Kralja" i njegovih 25 poena Lejkersi su savladali Nju Orleans Pelikanse u poslednjem meču sezone 110:98, ali su posle pobede Portlanda nad Denverom završili kao sedmi.

To znači da će igrati jedan meč sa osmoplasiranom ekipom Zapada kako bi ušli u plej-of. A to će biti Golden Stejt Stefa Karija! 

Sjajni Kari je odveo svoje Voriorse do pobede nad Memfisom u borbi za osmo mesto. Dao je 47 poena u pobedi nad Grizlijima i osigurao duel sa Lebronom u plej-inu! 

To znači da će Lejkersi i Golden Stejt igrati jedan meč u kome će se odlučiti ko će u plej-ofu igrati sa Finiks Sansima kao drugom ekipom zapada. Poraženi će onda imati još jednu šansu, igraće sa pobednikom duela devetog i desetog na Zapadu za duel sa Juta Džezom, najboljom ekipom regularnog dela lige. 

Tu će se sastati Memfis i San Antonio, tako da će pobednik tog meča imati užasno težak posao - da pobedi Golden Stejt ili Lejkerse, a da onda ide na noge najboljem timu lige. 

Na Zapadu je situacija takva da Juta i Finiks kao prvi i drugi čekaju pobednike plejina, a poznato je da će Nikola Jokić i Denver igrati sa Portlandom. Los Anđeles Klipersi su završili kao četvrti i oni će igrati sa Bobanom Marjanovićem, Lukom Dončićem i njihovim Dalasom. 

Na istoku nas u plejinu prvo čeka meč Bostona i Vašingtona koji će odlučiti ko ide direktno u plej-of. Ko izgubi u tom meču ide na pobednika duela Indijane i Šarlota za još jedno upražnjeno mesto. 

Prvoplasirana Filadelfija na istoku čeka poslednjeg kvalifikovanog iz plej-ina, a drugoplasirani Bruklin čeka pobednika meča Boston - Vašington. Treći na Istoku je Milvoki i on će igrati sa Majamijem Nemanje Bjelice, a četvrtoplasirani Njujork dočekuje Atlantu i Bogdana Bogdanovića. 

Počinje NBA plej-of i najbolja košarka na svetu, a Srbija će imati nikad više predstavnika! 

Rezultati: 

Atlanta - Hjuston 124:95 
Bruklin - Klivlend 123:109
Filadelfija - Orlando 128:117
Detroit - Majami 107:120
Čikago - Milvoki 118:112 
Minesota - Dalas 136:121
Nju Orleans - LA Lejkers 98:110
Oklahoma Siti - LA Klipersi 117:112
Portland - Denver 132:116 
Sakramento - Juta 99:121

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt