spremaju se

ZAGORAC NA TERENU POSLE 2,5 MESECA: Partizan počeo sa pripremnim utakmicama

Autor Pavle Knežević

Posle Vojvodine i Zlatibora, slede dueli sa Borcem

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan vredno radi i sprema se za početak Superlige Srbije. Osim redovnih treninga, počeo je da igra i pripremne utakmice, u kojima isprobava razne stvari koje je uvežbavao.

Posle Vojvodine (81:62), odigrana je i protiv Zlatibora ovog vikenda, koju su crno-beli dobili 76:59. Kao glavna stvar se može istaći povratak Radeta Zagorca igranju posle dva i po meseca.

"Vratio se Zagorac posle dva i po meseca, ovo mu je prva utakmica. U jednom momentu je dosta dobro izgledalo, u drugom delu je malo pao, što je možda fizički, a možda ga je adrenalin povukao u početku. On dobro trenira, dobro se oseća, nadam se da će to biti kako treba", rekao je trener Aleksandar Matović.

Na početku meča je Rašon Tomas povredio zglob, ali se iz Partizana danas moglo čuti da nije ništa ozbiljnije. Što se tiče samih priprema, sada slede dva duela sa Čačanskim Borcem.

"Odigrali smo dve utakmice, jednu protiv prvog tima KLS-a, a drugu protiv učesnika KLS i ABA2 plej-ofa. sledeći je ABA ligaš, tim koji nas je dobio dva puta ove godine, koji igra u specifičnom sastavu, sa peticama koje su u stvari četvorke, koji stalno šire igru i pogađaju spolja. To će biti još zahtevnija utakmica. Videćemo kako ćemo odgovoriti na zadatke", rekao je Matović.

Urađeno do sad?

"Imali smo neke stvari na kojima smo želeli da radimo. Igrali smo protiv ekipe koja ima četiri igrača koji su dobri u prodoru i to je razlog zašto smo zakazali utakmicu sa Zlatiborom. Neke stvari u ovom momentu nismo kontrolisali kako smo hteli, u jednom delu utakmice, u drugom je bilo dobro. Ostaje da vidimo kako to možemo da popravimo", rekao je Matović.

Statistike igrača nisu dostupne za javnost, jer su mečevi kontrolni i isprobavaju se razne stvari, a Uroš Trifunović ispričao je svoje utiske posle utakmice sa Zlatiborom.

"Ovo nam je služilo kao jači trening, jer treniramo u kontinuitetu bez utakmica, tako da pokušavamo u igri da pokažemo neke stvari koje treniramo. Pravili smo neke greške u odbrani, što smo posle prestali. Pre svega je bila dobra energija, to je donelo pobedu", rekao je Trifunović.