Košarka

KAD JE BILO NAJTEŽE, ZVEZDA POKAZALA KARAKTER: Radonjić pohvalio TIM - 2:0 i odbranjen domaći teren!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli odlaze u Crnu Goru da osvoje trofej prvaka

Izvor: MN Press

"U plej-ofu je najvažnija pobeda", rekao je posle trijumfa svog tima u drugom meču finala ABA lige Dejan Radonjić.

Crveno-beli su prešli put od sjaja do očaja i predvođeni opet odličnim Ognjenom Dobrićem napravili veliki korak ka osvajanju titule. Sada imaju 2:0 u seriji za titulu i u Podgorici će u subotu imati meč loptu za trijumf protiv Budućnosti.

Dejan Radonjić je posle meča u nekoliko rečenica analizirao viđeno.

"Meč je karakterisalo to što smo u prvih 20 minuta igrali sjajnu igru, napadački smo bili verovatno ponajbolji ove sezone, držali smo solidno odbranu, međutim odigrali smo izuzetno slabu treću četvrtinu, napravili konfuziju u napadu, odbrana nije bila kako treba... Budućnost je to vešto koristila, stigla nas, napravila prednost i u poslednjoj četvrtini delovalo se da ide sve u drugom pravcu, ali pokazali smo karakter i dobrom igrom se vratili", rekao je Radonjić za TV Arena sport.

Dobrić je bio heroj, Marko Simonović i Branko Lazić dali su ogroman doprinos, a Radonjić je na prvom mestu pohvalio doprinos cele ekipe.

"Ima dobrih stvari, ima loših stvari naravno i generalno moglo bi da se priča o tome posle svake utakmice, ali generalno kao tim smo izgledali dobro i iz toga proizilaze stvari koje se dešavaju i bez tog nekog timskog pristupa jako bismo teško pričali večeras o pobedi. 2:0 je, odbranili smo naš teren", dodao je on.

Crvena zvezda narednih dana putuje u Podgoricu sa dve "meč lopte" za osvajanje trofeja prvaka Jadrana.

ABA Liga 2020/21 highlights, Finals, Round 2: Crvena zvezda mts - Budućnost VOLI (18.5.2021)
Izvor: Youtube/screenshot/ ABA liga j.t.d.