KAKVO DRUŠTVO!

LUDILO! JOKIĆ POSTAJE MVP KAO NEKAD DŽORDAN I BRAJANT? Svi biraju Srbina za najboljeg, Amerikanci već broje glasove!

Autor Nebojša Marković

Ovako trenutno stoje stvari u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige, a srpski centar trenutno dominira!

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je za sada na putu da postane MVP NBA lige i zauvek uđe u istoriju tog takmičenja.

Ukoliko Srbin bude proglašen za najkorisnijeg igrača, postaće prvi MVP od 2008. godine koji je nastupio na svim mečevima u regularnom delu sezone!

Nikola Jokić bi mogao da stigne u jedno vrlo probrano društvo, a za sada stvari stoje odlično, jer su svi koji su do sada glasali za MVP-a svoj glas dali srpskom centru!

Jokić, koji je ove sezone uradio nešto što se čekalo 50 godina, mogao bi da se pridruži vrlo probranom društvu.

Ukoliko bi postao MVP, Jokić bi se pridružio Kobiju Brajantu, Majklu Džordanu, Kevinu Garnetu, Timu Dankanu i Karlu Malounu, koji su bili poslednja petorica MVP igrača sa svim odigranim mečevima u regularnom delu sezone.

Upravo su oni uspevali da ostvare taj podvig, a i Jokić se nalazi na odličnom putu da im se pridruži.

Za MVP nagradu glasa 100 novinara i pripadnika medija, uz još jedan glas koji daje publika, a do sada je potvrđeno kako je glasove podelilo 35 zvaničnih glasača, tvrde oni koji u SAD detaljno prate sve do sada dostupne glasove.

I za sada su svi jednoglasno za MVP-a NBA lige birali Nikolu Jokića! Nijedan drugi igrač još nije dobio glas da je bio najkorisniji u ovoj sezoni.

Izvor: Google Docs/2021 MVP & NBA Awards Vote Tracker

Dakle, prema do sada dostupnim zvaničnim glasovima, sve ide ka tome da će Jokić postati prvi Srbin, a treći Evropljanin (posle Novickog i Janisa Adetokunba) koji je proglašen za MVP-a. Ali da sačekamo zvanični kraj glasanja...