Kobra!

OVAKO JE DOBRIĆ SRUŠIO BUDUĆNOST: Davao trojke kad je najvažnije, brutalno zakucavao, a u odbrani - PERFEKTAN! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Kada je bilo najvažnije na terenu je dominirao Ognjen Dobrić!

Izvor: MN Press

Kakvu je partiju odigrao Ognjen Dobrić u drugom meču finala protiv Budućnosti! 

I u prvom meču je uspeo da postigne 23 poena i bude jedan od ključeva pobede tima Dejana Radonjića, ali je u meču broj dva bio impresivan. 

Dao je 27 poena, uz to dodao i pet skokova i tri asistencije, a posebno je bila impresivna njegova igra u samom finišu meča. Kada je sve stalno, kada Crvena zvezda nije mogla da pronađe opcije u napadu, on je pokrenuo svoj tim. 

Prvo je uspeo da natera Melvina Edžima da ga faulira na šutu za tri i tako obezbedio najlakše moguće poene za crveno-bele, a onda je odbio poslednji trzaj Budućnosti. Kada je Nikola Ivanović pogodio trojku za vođstvo Budućnosti 79:78, Dobrić je uzeo stvar u svoje ruke! 

Prvo je iskoristio blok Lendrija Noka i posle pasa Lengstona Hola ubacio trojku koja je vratila posed prednosti Zvezdi, bilo je 81:79. A onda je u sledećem napadu njegova odbrana praktično rešila meč!

Vratio se u odbranu i odlično procenio situaciju. Video je da Vili Rid ima otvoren put ka košu, pa je zatvorio reket sa strane pomoći. 

A onda ne samo da je naterao centra Budućnosti da se zaustavi nego se sjajno postavio i uspeo da mu izbije loptu i osvoji napad za svoj tim na 55 sekundi do kraja meča!

Ognjen Dobrić protiv Budućnosti
Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d

Dobrić je tokom celog meča uspevao da vuče svoj tim, a Crvena zvezda je na startu meča uspela da napravi veliku prednost upravo zahvaljući njemu. 

Dao je 11 poena u prvoj četvrtini iako nije počeo meč u petorci. Ušao je posle tri minuta i odmah krenuo da muči Budućnost sa svojim najnovijim oružjem u napadačkom arsenalu - flouterom. 

U prvom meču finala je ovo koristio često, a onda je u drugom meču nastavio da muči odranu Podgoričana tim potezom. Imao je hrabrosti da u jednom od najvažnijih mečeva sezone traži loptu, ima je u rukama i da rešava kada je teško i bitno. 

Dizao je energiju tima sjajnim zakucavanjima, dao je i jednu trojku u prvih 10 minuta, a sve je završio neverovatnim zakucavanjem na kraju četvrtine!

Ognjen Dobrić
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Imao je periode kada ga nije hteo šut, pošto je posle prve pogođene trojke promašio narednih šest, ali i tada je bio izuzetno bitan za ekipu. 

Igrao je sjajnu odbranu, puno se trošio na drugoj strani terena, ali što je najbitnije, posle promašaja je uspeo da ne posustane i svojom poslednjom trojkom na meču je doneo Zvezdi prednost koja se održala do kraja. 

Sada posle dva meča u kojima je blistao, svi čekamo da vidimo šta će ponuditi u Podgorici. Ukoliko Zvezda pobedi, a on bude blizu igara iz prve dve utakmice, mogao bi do drugog MVP trofeja u karijeri.

Prvi je osvojio 2017. godine, kada je u poslednjoj sezoni Dejana Radonjića u prvom mandatu u Zvezdi bio MVP finala domaćeg prvenstva. Tada je nagovestio da je igrač za Zvezdu, igrač koga ćemo dugo gledati u crveno-belom. 

Sada je pokazao da je oslonac ovog tima, igrač na koga se može računati i - lider kada je najpotrebnije.