ZANIMLJIVO

OPA! JOKIĆ OTKRIO KO JOŠ MOŽE DA BUDE MVP: Svi pričaju da je Nikola najbolji, a on hvali ZVEZDU koju zaboravljaju!

Autor Nebojša Marković

Prva zvezda Denverovog narednog protivnika ima samo najlepše reči za Jokića, ali ni srpski centar mu nije ostao dužan.

Izvor: Profimedia

Vreme je za plej-of NBA lige! Nikola Jokić i njegov Denver startuju seriju mečeva prve runde Zapadne konferencije već u noći između subote i nedelje.

Rival je Portland vođen Demijenom Lilardom i srpski centar je svestan težine zadatka koja će biti pred njegovim timom.

Denver, kao treći tim Zapada u regularnom delu sezone, moraće da četiri puta savlada odlične Trejlblejzerse, a Jokić je pružio i svoj odgovor na Lilardove tvrdnje da je Srbin ovosezonski MVP.

"Iskustvo je važno za nas u ovim mečevima. Imamo par igrača koji su već igrali u plej-ofu i to iskustvo da je svaki detalj bitan će nam pomoći protiv Portlanda", počeo je Jokić.

Upitan kako će ga Portland čuvati u ovim mečevima, Somborac nije bio 100% siguran.

"Stvarno ne znam. Nurkić je dobro igrao odbranu protiv mene. Mogu da igraju jedan na jedan, mogu da me dupliraju, ali ko zna. Videćemo."

Izvor: Profimedia

Upravo je Jokić sa Nurkićem kratak period bio saigrač u Denveru, pre nego što je košarkaš iz Bosne i Hercegovine trejdovan u Portland.

"Bilo je to pre četiri godine i obojica smo bili mladi. Mislim da bismo sad mogli da igramo zajedno, ali u tom trenutku kao da nismo znali šta da radimo, kao da nismo mogli da budemo u istom timu", objašnjava Jokić.

Usledio je potom i Jokićev odgovor na Lilardove tvrdnje da je baš on MVP NBA lige.

"Lepo je biti poštovan. I ja poštujem njega i ceo tim Portlanda. Imaju sjajnu ekipu i on sam ima odličnu sezonu. I on je definitivno u toj konverzaciji za MVP-a. Ali mislim da ni on ni ja ne mislimo o MVP nagradi kao o vrlo važnoj stvari, već da sagledavamo širu sliku. On je odličan momak i igra na vrlo visokom nivou", poručio je Nikola Jokić.

Zanimljivo, malo ko je do sada u američkim medijima ozbiljno uzimao Lilarda za kandidata, ali srpski košarkaš ceni njegove kvalitete.

Čak je i Lilard u četvrtak govorio o tome da ove sezone ne važe isti kriterijumi kad je on u pitanju.

"Prošle godine su za mene pričali da imam odličnu sezonu, ali da ne mogu da budem MVP jer smo bili osmi tim u konferenciji. A sada je to kao okej. Znate na šta mislim? Naravno da je i Kari u konverzaciji, ali kad vidite da je Jokić igrao svaki meč i kako je dominirao sa svim povredama koje su imali, rekao bih da je to Jokić (MVP, prim. aut)", rekao je Demijan Lilard.