Košarka

MONDO NBA PODKAST - EDIN I MILOŠ O PLEJ-OFU: 16,8,4,2,1 – počinje! (VIDEO)

Izvor Mondo video

Počelo je spektakularno!

Izvor: Mondo

Plej-in runda je došla i prošla, i bilo je puno uzbuđenja kao što smo i predvideli. Lejkersi su u napetom meču protiv Voriorsa osigurali sedmo mesto, “Ratnici” su zatim svoju vizu prokockali protiv Memfisa, a sa Istoka kostur popunjavaju Vašington i Boston. Što će reći, Edin i Miloš za sada gađaju 75% u prognozama (uz male devijacije…) – trijumf odličnih Grizlija je ipak svojevrsno iznenađenje.

Međutim, taj lakši deo je gotov. Sada kreće ono pravo, a to je osam plej-of serija. Time se u pokret stavlja točak doigravanja koji će se zaustaviti tek sredinom jula, kada ćemo dobiti i novog NBA prvaka. Hoće li Lejkersi odbraniti tron, ili će to biti neko drugi?

Sve su to teme kojima će se naši voditelji baviti u subotu veče. Dok jedni gledaju Evroviziju, drugi finale jadranske lige, a treći početak NBA plej-ofa, naćiće se malo i vremena za analizu dinamičnog dvojca koji “nema visinu, ali su zato loši šuteri”.

Na istoku je konkurencija jača nego obično. Odlična Filadelfija napada sa prvog mesta, i preti da konačno valorizuje godine “tankovanja” koje su obeležile sada već čuvenu fazu “procesa”. Novi trener Dok Rivers je uspostavio neku hemiju u mladom sastavu, a Džoel Embid igra u životnoj formi.

Da li je to dovoljno da se zaustave Bruklin Netsi doduše? Velika trojka “Mrežica”, koju čine Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden, je konačno na okupu i u punom sastavu. Napadački, Bruklin je jedna od najpotentnijih ekipa u ligi još od onih Durentovih Voriorsa.

Za nešto se tu pitaju i Milvoki Baksi Janisa Adetokumba, kao i aktuelni vicešampioni iz Majamija koji su odigrali skromnu sezonu, ali se čuvaju za doigravanje. Šta reći tek o vaskrslim Njujork Niksima, te Atlantom u kojoj Bogdan Bogdanović briljira poslednjih par meseci? Svakako, istok je zanimljiviji nego obično…

Na zapadu ćemo dočekati neka nova lica, i ovde pre svega mislim na Finiks Sanse. Ekipa iz Arizone se u mehuru Orlanda zamalo kvalifikovala za plej-in, ali im je samo nesrećan splet okolnosti raspršio ambicije. Ove sezone, Sansi su jači za Krisa Pola, koji je garant dobrog rezultata – videćemo, međutim, šta mogu protiv Lejkersa koji su u naletu forme.

Svoju šansu da ponovo, nakon dvadeset i više godina, do finala stigne vreba i Juta. Trojkaški inspirisana ekipa Kvina Snajdera, sa Donovanom Mičelom, “Babom” Bogdanovićem i Rudijem Goberom u glavnim ulogama, ima potencijal da dogura daleko.

Denver našeg Nikole Jokića je dobio težak zadatak – ponovo se sastaju sa Portland Trejlblejzersima, koji veruju da mogu da naprave iskorak i prođu dalje od prve runde. “Ranjeni” Denver, kome fali dosta bitnih igrača, je naizgled “lak” plen, ali ništa nije lako kad je nasuprot budući MVP regularne sezone rodom iz Sombora.

Naravno, kako zaboraviti i večitog favorita iz senke Kliperse, koji će “reprizirati” seriju sa Dalasom – u mehuru, videli smo par jako neizvesnih mečeva i par prljavih poteza koje su u Dalasu sigurno zapamtili, i sad vape da vrate milo za drago.

Neizvesnosti vrebaju sa svakog koraka, ali ne brinite – vi barem imate ovaj podkast da vam ih rasvetli.

Tagovi

nba