Kakvo uzbuđenje!

CRVENO-BELI IMALI DVA POKUŠAJA ZA POBEDU: Lojd, pa Davidovac - pogledajte! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli nisu bili precizni preko Lojda i Davidovca.

Izvor: MNPress

Crvena zvezda nije uspela da osvoji ABA titulu ni u drugom pokušaju tokom finalne serije protiv Budućnosti. Peti meč odlučiće šampion,a a taj susret na programu je za četiri dana, u Beogradu!

Večeras je u podgoričkoj hali Morača ekipa Dejana Radonjića dva puta šutirala za pobedu i oba puta su igrači srpskog predstavnika bili neprecizni.

Nakon što je Branko Lazić na sedam sekundi do kraja napravio faul nad Kobsom, a Amerikanac pogodio samo jedno bacanje za 81:80, Radonjić je pozvao tajm-aut. Ideja je bila jasna, da Džordan Lojd rešava pitanje pobednika.

Nekadašnji šampion NBA lige sa Torontom krenuo je u prodor, zaustavio se na vreme, uzeo težak šut - ali svi za pobedu i titulu su takvi - i promašio! Ostao je kratak njegov pokušaj, ali su crveno-beli dobili novu priliku.

Sudije su gledale na sat, odlučile da je ostala još jedna sekunda do kraja meča i to je bio drugi pokušaj beogradskog tima da dođe do pobede. Mala konfuzija na početku, da li će loptu ubaciti Dobrić ili Volden, rezultirala je slanjem američkog organizatora igre pod koš.

Volden je uspeo da ubaci loptu u ruke Dejana Davidovca, a Zvezdin univerzalac nije pogodio iz ćoška! Serija se vraća u Beograd!

Peti meč finalne serije ABA lige igraće se u petak, u beogradskoj hali ''Aleksandar Nikolić''. Ta utakmica odlučiće regionalnog šampiona za sezonu 2020/21.