Novo lice!

PARTIZAN HOĆE DŽORDANA FLOJDA! Američkom šuteru već stigla ponuda crno-belih!

Autor Nikola Lalović

Partizan želi da dovede sjajnog šutera koji ove sezone blista.

Izvor: MN Press

Partizan je rešio da se pojača, a crno-beli su prema navodima "Sportanda" dali ozbiljjnu ponudu američkom šuteru Džordanu Flojdu. 

On pre svega nastupa na poziciji plejmejkera, ali se odlično snalazi i kao "dvojka", a ove sezone je blistao u italijanskoj drugoj ligi gde je najbolji strelac takmičenja! 

Kao igrač Orlandine postizao je 24,1 poen po meču, a tome je dodavao i 5,5 asistencija, kao i 2,9 skokova po meču! Kako navodi italijanski portal Amerikanac ozbiljno razmatra ponudu crno-belih!

Flojd ima 24 godine i visok je 188 centimetara, a za sada mu je Orlandina jedini profesionalni klub u karijeri. Tokom koledž karijere nastupao je za Albani stejt i Univerzitet King, ali na draftu 2020. godine nije izabran, 

U jednoj sezoni na Albaniju psotizao je 9,9 poena po melu, a eksplodirao je na trećoj godini koledža na Kingu. Tada je skočio na 21,7 poena po meču, a u poslednjoj sezoni je imao neverovatan prosek od 31,9 poena i bio je prva zvezda tima. 

Italijanska druga liga se igra u dve grupe sa 14 i 13 timova, a u svojoj grupi Orlandina je završila kao 11 zahvaljujući uglavnom sjajnim igrama Flojda koji je blistao i bio prva zvezda. 

Džordan Flojd
Izvor: Youtube/Jordan Floyd

Tagovi