Svaka čast!

MOMAK OD 16 GODINA TROJKAMA IZBACIO FMP IZ KLS: Čačani su u polufinalu domaćeg prvenstva!

Autor Dušan Ninković

Mladi Đorđe Ćurčić postao heroj Borca u napetoj završnici.

Izvor: MN Press

Prvi polufinalista KLS je Mega, drugi čačanski Borac! U ABA derbiju su košarkaši Marka Marinovića bili uspešniji od FMP-a i nakon dve utakmice završili posao u četvrtfinalu.

Čačani su u veoma efikasnom meču stigli do pobede najviše zahvaljujući raspucanom dvojcu Ognjen Čarapić - Nemanja Nerandžić, koji je postigao čak 32 poena i na koji niko od gostiju iz Železnika, osim Nemanje Nedovića, nije odgovorio na pravi način.

Borac Čačak - FMP 92:85 (20:17, 20:26, 26:20, 26:22)

Upravo je Nenadić sa 21 poenom bio najefikasniji igrač utakmice, ali to nije bilo dovoljno ''Panterima'' da produže seriju. Nakon dve utakmice četvrtfinala morali su da polože oružje pred Borcem, koji će tek saznati narednog rivala.

Četvrtfinalna serija u kojoj igra Crvena zvezda počeće kasnije, zbog obaveza srpskog kluba u finalu ABA lige. Crveno-beli su sinoć, tek nakon pet odigranih mečeva, savladali Budućnost iz Podgorice i stigli do trofeja u regionalnom takmičenju.

Što se tiče meča u Čačku, Borac je susret prelomio trojkama Đorđa Ćurčića, momka od samo 16 godina, koji je u ključnim momentima preuzeo odgovornost i počeo da pogađa!

Borac: Tomas 8, Kočović 4, Nerandžić 16, Todorović 8, Čarapić 16, Ćurčić 5, Ćurčić 6, Gavrilović 2, Janković 3, Lakić 13, Karapandžić, Novaković 11.

FMP: Nikolić, Radovanović 8, Nenadić 21, Radonjić 5, Vasić 3, Simović, Čović, Izundu 4, Hends 10, Pecarski 26, Šešlija, Popović 8.

Tagovi

kls