Velika prednost

KRAJ! ZVEZDA IDE PO JOŠ JEDAN TROFEJ, HOĆE TRI PEHARA: Crveno-beli protutnjali do polufinala, sada je vreme za Borac!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda je vrlo lako savladala Zlatibor, a sada je na redu Borac!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je prošla u polufinalu košarkaške Superlige posle još jedne pobede nad ekipom Zlatibora. 

Tim Dejana Radonjića je dominirao tokom celog meča i nije bilo nagoveštaja da Zlatibor može da pruži jači otpor, kao ni u prvom meču u "Pioniru".

ZLATIBOR - CRVENA ZVEZDA 68:91 (13:21, 19:26, 19:18, 17:26)

U prvih 10 minuta je držao kakav takav priključak tim Strajina Nedovića, a do poluvremena je prednost narasla i na 20 poena razlike. Do kraja su crveno-beli održavali prednost, a na kraju su uz sjajne partije Ognjena Dobrića i Ognjena Kuzmića došli do pobede. 

Sa druge strane Kutlešić, Protić, Čabrilo i Riznić su bili dvocifreni, ali je napadački Zvezda bila nezaustavljiva i na kraju je uspela rutinski da dođe do pobede. 

ZLATIBOR: Protić 12, Kutlešić 14, Joksimović 4, Riznić 10, Pavlović 5, Čabrilo 13, Ostojić, Marjanović 1, Vesović, Vorkapić 2, Miljanić 7 

CRVENA ZVEZDA: Hol 7, Lojd 2, Lazić 7, Jagodić-Kuridža 13, Noko 6, Uskoković 5, Davidovac 2, Rit, Radanov 12, Dobrić 21, Simonović, Kuzmić 16

TOK MEČA: 

KRAJ! CRVENA ZVEZDA JE U POLUFINALU! Na kraju su crveno-beli rutinski došli do pobede i rezultatom 91:68 još jednom vrlo ubedljivo savladala ekipu iz KLS-a. Sada ih očekuje polufinalni duel sa Borcem. 

37. minut 86:68 - Crvena zvezda nastavlja da dominira i da svoju prednost sve više gradi, a samo pogođene trojke daju nekakve poene za domaćina. 

32. minut 73:55 - Dominira Crvena zvezda ispod koša, Ognjen Kuzmić niže poene ispod obruča i nastavlja da raste prednost tima Dejana Radonjića, sada čekamo samo kraj!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Crvena zvezda je i ovu deonicu dobila, doduše samo jednim poenom razlike.  

25. minut 55: 40 - Ognjen Dobrić nastavlja da postiže poene iz driblinga, a posle promašaja Kutlešića, ali i Zlatibor je stegao odbranu pa ne stiže do poena Uskoković. Ipak Kutlešić je nastavio da postiže poene

DRUGO POLUVREME: Počelo je sa poenima Branka Lazića, a onda je Lendri Noko sjajno zakucao! Dušan Kutlešić je sa dva poena postao prvi dvocifreni na meču, 

KRAJ POLUVREMENA, vodi Zvezda 47:32 - Na kraju je Crvena zvezda došla do velike predosti u prvom poluvremenu. Trojke Dušana Kutlešića i asistncije Miljanića donele su Zlatinboru kakav-takav priključak, ali s obzirom na minus iz prvog meča ovde je sve gotovo i samo se čeka konačan rezultat. 

18. minut 42:29 - Novi poeni ispod koša za Zlatibor, a Zvezda opet gubi loptu i Nemanja Protić daje trojku. Vratio je Lazić trojku, a Miljanić je nastavio da asistira i opet je kreirao poene za Zlatibor. Potom je i Dušan Kutlešić dao trojku. Radanov prolazi i nalazi svoje poene. Probija i Riznić i daje poene sa penala. 

15. minut 37 :17 vodi Zvezda - Davidovac promašuje trojku, a Čabrilo lako pogađa posle sjajnog pasa. Potom još lakih poena za Kuzmića ispod koša. Slobodan Miljanić daje poene za Zlatibor, ali uzvraća Dobrić. Kreira trojku za Davidovca Uskoković, a Čabrilo ne vraća trojku. promašuje dve trojke zaredom Davidovac.,

12. minut 28:13 - Kuzmić otvara četvrtinu uz 2+1. Čabrilu ispada lopta iz koša, a onda Kuzmić daje još poena. Sada je centar Zvezde fauliran, ovo je nesportska lična i posle 7 vezanih poena za dva minuta Ognjena Kuzmića ide Zvezda na +15!

KRAJ PRVE ČETVRTINE, 21:13 - I u prvom meču je Zvezda imala prednost posle deset minuta, ali sada je ta prednost manja. Promašaji crveno-belih ostavljaju Zlatibor u igri i za sada je minus domaćina samo osam poena. 

8. minut, 16:9 za Zvezdu: Posle promašaja Lojda i Dobrića za tri uspeva preko Kutlešića da uzvrati Zlatibor. Kutlešić potom pokušava leđima protiv Dobrića i ne uspeva, a Zvezda nastavlja da promašuje, sada je neprecizan Lengston Hol. Ipak Lendri Noko daje poene ispod koša i drži prednost crveno-beli tim.

5. minut, Zvezda vodi 14:7 - Pogodio je tešku trojku Džordan Lojd, a Zlatibor je nastavio sa izgubljenim loptama. Sjajna rampa Riznića, a onda je opet Jagodić-Kuridža bio sjajan ispod koša i postigao poene ispod koša. Potom Lengston Hol ubacuje flouter. A onda posle novih poena Zvezde tajmaut Strajina Nedovića.

2. minut, 5:5 - Na startu oba meča imala jako loše uvodne napade, ali je Crvena zvezda kroz skok i dominaciju ispod koša dolazila do drugih šansi. Iskusni Nemanja Protić je dao prve poene za Zlatibor. ali Kuridža je sa pet poena na startu doneo prednost. A onda je Joksimović dao trojku!

1. minut: Crvena zvezda je jača za Džordana Lojda na ovom meču! Počinjemo!

17:50 - Ekipe su izašle na teren, a evo kako je to izgledalo na prošlom meču.