Uživo

BUM! PETRUŠEV SRUŠIO PARTIZAN, MEGA NA KORAK OD FINALA: Crno-beli se vratili iz ogromnog minusa, NBA klinci presudili!

Vraćao se Partizan iz ogromnog minusa, ali nije uspeo - Mega vodi 1:0!

Izvor: MN Press

Mega vodi 1:0 u seriji protiv Partizana, a junaci dana su Filip Petrušev i Malkom Kazalon! 

Njih dvojica su vodila tim Vlade Jovanovića do pobede u prvoj utakmici polufinalne serije i sada u revanšu crno-beli moraju da pobede kako bi ostali u trci za pehar namenjen šampionu Srbije! 

MEGA - PARTIZAN 94:86 (34:18, 16:24, 25:18, 19:26) 

Sjajni centar Mege je ubacio 22 poena i dodao 8 skokova, a svih 40 minuta je bio nerešiva enigma za košarkaše Partizana. Malkom Kazalon je takođe blistao i na ovom meču je pokazao zašto je NBA prospekt. 

Završio je meč sa 23 poena, a uz to je imao 6 asistencija i 2 skoka. 

Zakucavanje Kazalona
Izvor: YouTube/Arena sport

Partizan se našao u velikim problemima odmah na startu, vrlo brzo je napravio seriju tim Vlade Jovanovića i posle prvih 10 minuta su vodili sa čak 16 poena razlike. Trgao se tim Aleksandra Matovića u drugoj četvrtini, pre svega su zaigrali mnogo bolju odbranu. 

Završilo se prvih 20 minuta trojkom Jaramaza koja je spustila prednost Mege na -8. Trojka Novice Veličkovića donela je - 3 (58:55) Partizanu, a onda se uključio Dragan Milosavljević! Imao je sjajan meč, dva puta je pogađao trojke uz faul, a kada je bilo najbitnije da se odbije nalet crno-belih on je davao poene. 

Posle njegove trojke dva šuta iza linije pogodio je i Filip Petrušev i tako "odlepio" svoj tim! Ušla je Mega sa +15 u poslednjih 10 minuta, a posle drame u finišu i poslednjeg minuta koji je trajao skoro 10 minuta crno-beli nisu imali snage da se vrate i poraženi su.

Naredni meč se igra u četvrtak od 19 časova i Partizan je domaćin. 

MEGA: Petrušev 22, Tepić 5, Simonović 10, Cerovina, Kazalon 23, Kljajević, Momirov, Novak 5, Matković 10, Milosavljević 13, Simanić 6, Langović

PARTIZAN: Mika 22, Dangubić 10, Jaramaz 16, Janković, Trifunović 2, Zagorac 20, Petrović, Pejdž 6, Stepanović, Miletić, Veličković 7, Perkins 3

22:06

KRAJ! Drama i pobeda Mege! 94:86

Pogađa Zagorac sa penala, a onda je Simonović uzvratio i pogodio oba bacanja. Promašuje trojku Dangubić, ali Zagorac pogađa trojku i na -7 su crno-beli. 

Tajmaut je pozvao Aleksandar Matović na 67 sekundi do kraja meča. Daje trojku Partizan preko Zagorca! Ali ipak je ovo dvojka! A onda faul u napadu Simonovića i lopta za Partizan. Loše dodavanje Pejdža, izgubljena lopta, pa tajmaut Matovića!

Petrušev daje uz faul! Dodatno bacanje za Zagorca posle faula!

Nisu imali snage košarkaši Partizana - na kraju slavi Mega!

22:06

38. minut: Pred pobedom Mega! 87:77

Opet trojka Petruševa, a onda Aleksandar Matović zove tajmaut. Promašuje za tri Jaramaz, a Petrušev je fauliran i daje poene. A onda trojku daje i Kazalon!

22:00

35. minuta: Čeka nas drama! 80:75!

Daje trojku Jaramaz i Vlada Jovanović traži tajmaut, a onda je fauliran Petrušev. On pogađa i vodi Megu na +8. Daje trojku Dangubić i sada je Partizan na -5, a Novak promašuje trojku.

21:55

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Vodi Mega 79:70!

Veliki promašaj za tri, a onda poeni za Matkovića posle novog ofanzivnog skoka. Ubacuje trojku Ognjen Jaramaz, a Matković nastavlja sa lakim poenima ispod koša. Momirov nije dao trojku preko Mike koji poentira pod faulom! Daje i bacanje!

21:48

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Milosavljević je strašan, +15! 75:60

Promašene trojke sa obe strane, ali Filip Petrušev sada pogađa trojku! A onda opet trojka Petruševa i vraća on prednost Megi. Rade Zagorac poentira, a onda je Marko Simonović promašio zicer!

Posle faula otišao je na liniju penala Boriša Simanić i ubacio je samo jedno bacanje. Konačno daje trojku Dangubić, ali je vraća Kazalon! Ponovo je Simanić dao poene sa linije penala.

Trojka uz faul Dragana Milosavljevića! Drugi put na ovom meču! A onda je trojku dao i Boriša Simanić i sada je opet +15!

21:37

25. minut: Partizan u egalu! 58:55

Novak ne poentira preko Mike, a onda posle trojke Veličkovića i Vlada Jovanović mora da zove tajmaut jer se istopila prednost njegovog tima. A onda Dragan Milosavljević daje trojki i ponovo je +7 za Megu.

Vraća trojku Jaramaz, a uz zvuk sirene trojku daje i Džoš Perkins. Gubi loptu Mega, a Zagorac ne uspeva da izjednači. 

21:32

POČELO DRUGO POLUVREME!

Na startu drugog poluvremena nema poena, Mega izgleda bolje i posle slobodnih bacanja za Simonovića ponovo je dvocifrena prednost – 53:42. Posle bacanja za Jaramaza sada je -10, a onda Zagorac pogađa trojku!

21:14

Potez utakmice!

Zakucavanje Kazalona
Izvor: YouTube/Arena sport

21:13

KRAJ POLUVREMENA! Mega zadržala prednost - 50:42

Poentira Matković uz mnogo sreće, a onda nove poene postiže i Kazalon, već je ubacio 15 poena! Simonović je bio polovičan sa penala, a posle ukradene lopte ne uspeva Mega da postigne poene. 

A onda posle poena Radeta Zagorca reaguje Vlada Jovanović i traži tajmaut! Promašio je Momirov trojku posle minuta odmora. 

Poslednji napad je posle bacanja za Matkovića imao Partizan i Jaramaz je dao trojku!

20:59

15. minut: Vraća se Partizan, 38:30

Počelo je druga četvrtina, promašajima, ali Filip Petrušev je nastavio da ubacuje poene ispod koša. Ipak Mika je uspeo da isparira ispod koša i postigne poene preko Petruševa uz faul.

Potom je promašio Pejdž, ali je Veličković uzeo skok i postigao poene. Loši minuti za Megu, ne uspevaju da postignu poene, ali je na kraju Novak postigao koš. A onda zakucavanje Mike!

20:49

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Mega 34:18!

Promašuje Dangubić za tri, ali hvata to Mika, a Dangubić neprecizan i posle rolinga. Ipak posle ukradene lopte on konačno daje poene.

Prolazi Dragan Milosavljević i pogađa uz faul. Posle njegovih poena fauliran je Zagorac koji je otišao na liniju penala. Laki poeni za Megu, zakucao je Matković, a onda je Partizan preko Pejdža dao trojku. 

Novak daje trojku sa devet metara!

20:42

6. minut: Kazalon dominira! 25:9 za Megu!

Posle tajmauta Dangubić je promašio trojku, a Mika je iz drugog pokušaja došao do poena ispod koša i šanse za 2+1. Ali onda je Filip Petrušev nastavio da dominira i postiže lake poene preko Mike. Potom je pogodio i Kazalon za dvocifreno vođstvo Mege.

Još jedna trojka Kazalona! A onda zakucava preko čuvara! Mega gazi Partizan!

20:36

3. minut: Tajmaut Partizan, vodi Mega 14:6!

Kazalon je iz tranzicije dao prve poene za Megu, a uz to je fauliran. A onda je Trifunović zakucavanjem uspeo da donese poene Partizanu. Vrlo brzo je Mega uspostavila unutrašnju igru i Petrušev je dominirao pod košem.

A onda – trojka Tepića! Rastrčala se Mega na startu i Kazalon je doneo 12:6, a Partizan je nastavio da promašuje. Posle još dva poena tajmaut Matovića. 

20:30

1. minut:

Počeli smo! Partizan u ovoj utakmici računa na Markusa Pejdža pošto se odmarao u prethodnim mečevima. Što se tiče Mege zna se, centri od kojih se mnogo očekuje su tu!

Izvor: MN Press

20:27

Timovi su na terenu!

Intonira se himna Srbije i meč uskoro može da počne!

19:00

Dobrodošli!

Uskoro počinje prvi meč polufinala košarkaške Superlige između Mege i Partizana! 

Mladi tim Vlade Jovanovića je domaćin u prvom meču, a crno-beli će probati da uzmu "brejk" na startu i dođu do pobede.