NEVEROVATAN JE!

JOKIĆEV SPEKTAKL! LUDA MVP PARTIJA, ODVEO JE DENVER U POLUFINALE: Portland je razbijen, Srbin se ponovo igrao! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Nagetsi su upisali i četvrtu pobedu nad Portlandom, a ponovo je glavni krivac za sve bio srpski centar!

Nikola Jokić
Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i Denver ne prestaju da melju! Portland je savladan i četvrti put u seriji i Nagetsi su se time plasirali u polufinale Zapadne konferencije. I ponovo su do tog uspeha stigli nošeni srpskim centrom!

PORTLAND TREJLBLEJZERS - DENVER NAGETS 115:126
/33:29, 35:32, 33:37, 14:28/

Postavljalo se pre šeste utakmice u seriji hoće li Portland odvesti ovaj duel u majstoricu, nakon što je Jokić brutalnom partijom doneo prednost Denveru u pobedama. Ali Nikola Jokić i njegovi saigrači su poslali jasnu poruku - od majstorice nema ništa!

Denver je u polufinalu Zapada posle 4:2 u pobedama nad Portlandom, a poslednju je izvojevao uz sjajnog Nikolu Jokića koji je za 37 minuta na parketu ubacio 36 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Imao je srpski centar i jednu ukradenu i pet izgubljenih lopti, ali još važnije, imao je sjajan šut. Jokić je zabeležio 13/22 iz igre (od čega dve trojke) uz 8/8 sa linije slobodnih bacanja!

Portland je vodio skoro čitav meč, sve do sredine poslednje deonice, kada je Denver počeo da "spušta rampu" pred njihovim košem, dopustivši tek 14 poena u završnih 12 minuta.

Jokić je pogodio trojku kojom je Denver preokrenuo na 108:106 i od tada Portlandu nije bilo povratka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Srpski centar je podršku imao u Majklu Porteru koji je ubacio 26 i sjajnom Monte Morisu sa 22 poena. Aron Gordon je ubacio trojku koja je stavila tačku na pitanje pobednika 50-ak sekundi pre kraja, a meč je okončao sa 13 poena i sedam skokova.

U timu Portlanda, Demijen Lilard sa 28 poena i 13 asistencija opet nije uspeo da izađe na kraj sa Nagetsima, a Si-Džej Mekolum je dodao 21 poen. Norman Pauel je ubacio 17.

Denver će u polufinalu Zapada igrati protiv Finiksa koji je razbio šampione Los Anđeles Lejkerse, takođe 4:2 u pobedama. Pogledajte kako je Jokić igrao protekle noći:

Nikola Jokić u 6. meču protiv Portlanda
Izvor: YouTube/Denver Nuggets