Šesta lična

NBA PLEJ-OF SA EDINOM I MILOŠEM: Nikola Jokić ide na Sanse, kraj za Lebrona!

Autor Mladen Šolak Izvor Mondo video

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta "Šesta lična", Edin Avdić i Miloš Jovanović analiziraju borbu za polufinale, sa akcentom na Zapadnu konferenciju.

Izvor: Mondo

Plej-of nezadrživo napreduje! Svake noći, gledamo nove okršaje i budimo se pospani ujutru – šta je uradio Jokić, šta je uradio Luka, to su gotovo već postale neke dnevne teme u Srbiji. Vraća li se NBA kod nas u onu fazu praćenja kada smo ludeli za srpskim Kingsima?

Kako god bilo, i peti put ovog plej-ofa sa vama su Miloš i Edin da vam rasvetle (ili zatamne) neke stvari. Ovaj put, srećemo se sa istočnom stranom koja je potpuno rešena, makar što se prve runde tiče, dok je na zapadu ostala još samo jedna nepoznanica.

Sve serije na istoku okončale su se, manje-više, onako kako smo i predviđali. Svoju snagu pokazali su pre svih Milvoki Baksi, koji su pometlali Majami sa 4-0 – bila je to ujedno i prva „metla“ za Hit otkako im je trener Erik Spolstra.

Janisovu družinu u polufinalu istoka čeka okršaj sa Bruklinovim „revolverašima“ – Durent, Kajri i Harden su se relativno lako izborili sa Boston Seltiksima, kojima je malo bio jedan Džejson Tejtum da bi im isparirali. Po mnogima, ovaj bi susret predstavljao jedno od brojnih „finala pre finala“.

Drugo polufinale neće biti ništa manje zanimljivo. Filadelfija Seventisiksersi su lako rešili Vizardse, ali ne i bez povrede koju je zaradio Džoel Embid. Bez kamerunskog centra, šanse Siksersa protiv Atlante, koja je u velikom stilu prošla Njujork Nikse i najavila pohod na finale istoka. I ovde će sve prštati, a očekujemo i još bolje partije Bogdana Bogdanovića, koji je u navratima dizao temperaturu svojim šutevima za tri.

Na zapadu, relativno se lako sa svojim protivnikom jedino izborila Juta. Memfis jeste iznenadio sve sa pobedom u prvoj utakmici, ali za više od toga nisu imali ni snage, ni personala.

Serija između Denvera i Portlanda “pretila” je da ode u sedam utakmica – menjale su se odlične partije Nikole Jokića i Damijana Lilarda kao na traci, a sa njima i tas na vagi koji određuje prednost u seriji. Ipak, budući MVP iz Sombora je pokazao zašto će biti izglasan.

Svakako najveće iznenađenje prve runde predstavlja senzacionalan trijumf Finiks Sansa nad Los Anđeles Lejkersima. Branilac titule nije uspeo da se izbori sa povredom Entonija Dejvisa i položio je oružje pred izuzetno raspoloženim Krisom Polom i Devinom Bukerom, dok je odličnu partiju u odlučujućem meču odigrao i osporavani Džej Krauder.

Poraz Lejkersa predstavlja tektonski poremećaj u zapadnom “kosturu” – sada doslovce svi mogu do finala! Jedina nepoznata u toj zapadnoj jednačini je okršaj Dalasa i Los Anđeles Klipersa, u čijoj seriji još uvek neko treba da pobedi na domaćem terenu. Uzmu li Klipersi šesti meč, biće to prvi put u NBA istoriji da je u nekoj seriji viđeno više od pet pobeda na strani.

Uzbuđenja ne staju i neće skoro, pa ne menjajte kanal. Naš dvojac, kao po običaju, nema odgovore ali ima neke ideje, pa eto, u nedostatku istine poslušajte onda njih.

Tagovi