Košarka

CELA HALA SKANDIRALA KALINI - MVP, MVP! Skinuo je šampiona Španije, zbog toga je i došao u Valensiju!

Autor Mladen Šolak

Srpski as odigrao fenomenalan meč i uveo Valensiju u polufinale plej-ofa preko prvaka ACB lige.

Izvor: Profimedia

Nikola Kalinić stigao je prošlog leta iz Fenerbahčea u Valensiju i doneo šampionski kvalitet i iskustvo, koje je pokazao večeras - kada je bilo najvažnije!

Sjajni srpski krilni košarkaš postigao je 18 poena, predvodio domaće i uveo ih u polufinale plej-ofa preko aktuelnog šampiona! U "majstorici" četvrtfinala, konačan rezultat bio je:

Valensija - Baskonija 78:73 (23:19, 20:15, 16:19, 19:20) /2:1 u seriji/

Kalinićev tim sada će igrati za finale protiv kluba sa kojim se on već dugo dovodi u vezu - Real Madrida!

Večeras je ispraćen ovacijama i skandiranjem "MVP, MVP" sa parketa čuvene "Fontete", u kojoj navijači očekuju da isto zablista i protiv "kraljevskog kluba".

Baskonija se večeras dva puta vraćala iz dvocifrenog minusa, nije tako lako pristala da preda titulu, ali je Kalinić uvek u ključnim trenucima radio prave stvari, pogađao bitne šuteve i uz to ukrao tri lopte i promašio samo jedan šut za tri poena.

Drugi srpski internacionalac u dresu Valensije, Vanja Marinković, nije u takmičarskom timu od početka prošlog meseca, jer je trener Đaume Ponsernau skratio rotaciju i ostaje da se vidi da li će naš šuter na leto otići.

I Marinković i Kalinić odazvaće se sredinom juna selektoru Igoru Kokoškovu na početku priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir u hali "Aleksandar Nikolić" (29. jun - 4. jul), a do tada je pred Valensijom veliki izazov i okršaji protiv moćnog Reala.