Majstor!

VASO, DOKTORE KOŠARKE! NAJBOLJI IGRAČ EVROPE BLISTAO: Efes i Fenerbahče se tukli u finalu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatna asistencija za lake poene, nakon što je dva igrača Fenera izbacio iz igre.

Srpski košarkaš Vasilije Micić maestralno asistirao za lake poene.
Izvor: Twitter/Eurohoopsnet/printscreen

Košarkaši Efesa vode 2:0 u finalnoj seriji turskog prvenstva koju igraju protiv Fenerbahčea i veoma su blizu osvajanju titule! Ponovo je košarkaški svet ostao oduševljen potezima Vasilija Micića, koji je bio jedan od najboljih igrača na meču.

Aktuelni MVP regularnog dela Evrolige, kao i njegov završnog turnira, vodio je Atamanov tim do ubedljivih 95:73 i velike prednosti u finalu turskog šampionata. Šampion Turske biće ekipa koja prva stigne do četiri pobede!

Meč je bio neizvestan do poslednjih nekoliko minuta četvrte četvrtine, kada su u verbalni, a zatim i fizički sukob ušli Melih Mahmutoglu i Kris Singlton. Nakon što je igrač Efesa pogodio uz faul, turski košarkaš ga je gađao loptom, a zatim je na terenu nastao pravi metež.

Na semaforu je stajalo 78:71, a ostalo je da se igra još tri i po minuta!

U teren je ušla gotovo cela klupa Fenerbahčea, a mnogi od njih su kasnije isključeni sa drugog meča u finalnoj seriji. To je bio i prelomni trenutak susreta.

Bilo je to dovoljno Efesu da se odlepi i lako stigne do pobede, a Vasa je impresivnu partiju igrao i dok je rezultat bio neizvestan. Srpski košarkaš je meč završio sa 23 poena, sedam skokova i sedam asistencija, što je još jednom bilo dovoljno da Evropa vidi o kakvom je majstoru reč.

Pogledajte Vasinu asistenciju:

Ipak, Micić nije bio najefikasniji igrač meča, pošto je Rodrik Bobua postigao čak 27 poena. U poraženom timu isticao se Marko Gudurić sa 13 postignutih poena, ali to nije bilo dovoljno ekipi Igora Kokoškova da izjednači i unese neizvesnost u finalnu seriju.