Kakav sudar!

JOKIĆ JE PRIZNAO KO GA JE NAJVIŠE NAMUČIO - A SADA MORA DA GA POBEDI: Čeka ga centar koga su birali pre Luke Dončića!

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić neće imati nimalo lak zadatak, jer je Ejton čovek koji ga najbolje čuva.

Nikola Jokić i Deandre Ejton, košarkaši Denvera i Finiksa.
Izvor: Profimedia

Finiks Sansi, ekipa sastavljena od dobrih momaka, kako ih je nazvao Nikola Jokić, biće sledeći protivnik Denvera u plej-ofu.

Najboljeg srpskog košarkaša zato će čuvati Deandre Ejton, centar za koga tvrdi da mu je najteži rival u ligi!

Uopšte neće biti lako timu iz Kolorada da se preko Finiksa plasira u finale Zapadne konferencije i tako ponovi uspeh iz prethodne sezone. Glavna prepreka biće centar protivničkog tima, čovek koji zna kako se zaustavlja budući MVP lige.

''On me je dosta dobro čuvao'', rekao je Nikola Jokić o Ejtonu, koji je 2018. na draftu biran ispred Luke Dončića.

Pre samo nekoliko meseci, kada je Nikola Jokić javno pohvalio Ejtonovu odbranu u njihovom međusobnom meču, centar Finiks Sansa bio je oduševljen komplimentima. On je istakao da je Jokić najbolji visoki igrač lige, pa da mu zato još više znači komentari srpskog centra.

Nikola Jokić se pred polufinale Zapada prisetio da mu je u prošlosti baš Ejton zadavao problem, pošto je protiv njega igrao neke od najslabijih mečeva. To potvrđuje i statistika, koja kaže da Nikola u sezoni protiv Deandrea šutira samo 13/34 iz igre, uz tri izgubljene lopte, dve blokade i nijedno slobodno bacanje.

Serija između Denvera i Finiksa počinje u noći između ponedeljka i utorka, u 04:00 po našem vremenu. Prvi meč se igra u Finiksu, pošto su Sansi u plejof ušli kao bolje plasirani tim, sa druge pozicije.