BIĆE TEŠKO CRVENO-BELIMA

RADONJIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Volden sigurno ne igra finale, a Lojd...

Autor Milutin Vujičić

Problemi sa povredama pred duele sa Megom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda mts i Mega će se ove godine boriti za titulu prvaka Srbije, a serija koja se igra na dve pobede počinje već u sredu u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je na putu ka finalu pobedila Zlatibor i Borac, Mega je bila bolja od Vojvodine i Partizana, pa bi u duelu za šampionski pehar trebalo da gledamo zanimljivu borbu. Nažalost po Dejana Radonjića, neće moći da računa na sve igrače...

Tokom čitave sezone imao je probleme sa povređenim košarkašima, kao i onima koji su se oporavljali od korone, pa će biti "čupavo" na mestu plejmejkera u finalu.

"Volden je već duže vremena van tima i trenažnog procesa zbog povrede, on neće igrati u finalu. Lojd, videćemo u narednim danima, bilo bi dobro da ga imamo na terenu", kazao je Radonjić u jutarnjem programu TV Prva.

Prethodnih dana se spekulisalo da se Lojd dogovorio sa Zenitom i da će za njih igrati sledeće godine.

"Njegov kvalitet na terenu nam je značajan zato što smo oslabljeni, ali i zbog kvaliteta tima Mege", poručio je Radonjić.

Izvor: MN Press

Najtrofejniji trener Zvezde je istakao da nije očekivao poziv Zvezde u decembru, pošto posle razlaza sa Bajernom nije razmišljao o povratku u ABA ligu, međutim situacija sa korona virusom je uticala na sve sfere života i zbog toga se vratio na Mali Kalemegdan.

Osvojio je Kup Radivoja Koraća, potom i ABA ligu pošto je Zvezda savladala Budućnost u "majstorici", a sada ide i na treći pehar ove sezone.

"Mi smo u mečevima u plej-ofu bili dovoljno dobri da dođemo do mogućnosti da igramo finale. Uprkos rasporedu i naporima koji su bili prisutni, iskoristili smo vreme da regenerišemo tim. Nije bilo dovoljno vremena za odmor i treninge i tako se pripremamo i za finale. Mega je cele sezone bila veoma dobra, to je sistem koji funkcioniše dobro, koji daje igrače koji svake godine postaju značajni na evropskom i Milosavljević, Simanić, vratio se Novak...", rekao je Radonjić i zaključio:

"Mi smo generalno u našim problemima, na to se nadovezuju povrede. Videćemo u kom satavu ćemo da nastupimo. Neće biti lako, trudićemo se da se maksimalno pripremimo za te duele".