Otpao...

POMINJALI GA ZA PARTIZAN, ALI NE VRAĆA SE U SRBIJU: Crno-beli se raspitivali, on produžio ugovor!

Autor Dušan Ninković

Produžio je saradnju sa ruskim timom, u kom je gotovo čitavu karijeru.

Izvor: MN Press

Partizan je u jednom trenutku navodno bio zainteresovan za njegove uslugu, ali narednog leta Zoran Lukić neće preuzeti crno-bele.

Srpski trener koji već godinama uspešno radi u Rusiji produžio je ugovor sa Nižnjim na još dve sezone, pa će nastaviti da predvodi ekipu sa čije je klupe stigao do zvanja najboljeg trenera u FIBA Ligi šampiona.

Lukić je gotovo čitavu trenersku karijeru proveo u ekipi Nižnjeg, uz jedan izuzetak - malo manje od godinu dana na klupi turskog Banvita.

''Veoma prijatno se osećam u Nižnjem. Ovo je moj grad i moj tim, imam jedinstvenu priliku da istovremeno kombinujem borbu za visoke rezultate i kreativnost. Podizanje nivoa igrača, otkrivanje ruskih košarkaša... Ne samo da ih podučavam košarci, pomažem im da postanu dobri ljudi. Sve je ovo za mene kreativan proces. Ako postoji takva mogućnost, rado ću ostati u Nižnjem do penzije'', rekao je Zoran Lukić.

Kada je u Partizan predstavio Zorana Savića kao novog sportskog direktora, verovalo se da je Lukić najozbiljniji kandidat za novog trenera crno-belih. Bilo je to u turbulentnom delu sezone, kada je Sašo Filipovski otišao sa klupe, a odlučeno da Aleksandar Matović samo završi sezonu.

Tagovi