Košarka

VASA I EFES POČISTILI FENERBAHČE - 3:0 I JOŠ JEDNA TITULA: Sezona iz snova prvaka Evrope, Ataman hoće da ekipa ostane!

Autor Mladen Šolak

Blistav kraj Anadolu Efesa!

Izvor: Profimedia

Na kraju spektakularne sezone, Anadolu Efes zaokružio je sve dobro što je uradio i osvojio titulu šampiona Turske.

Briljantni srpski "plej" Vasilje Micić postao je sa saigračima i nacionalni prvak, jer je u finalu njegov tim "počistio" Fenerbahče naših Igora Kokoškova i Marka Gudurića. Skor u seriji bio je 3:0 za prvaka Evrope, a rezultat u poslednjoj utakmici 93:66!

"Imali smo sjajnu sezonu. Ponosan na svoje igrače. Izgubili smo samo jednu utakmicu, u ligaškom delu protiv Afjona u gostima. Čestitam im. Prošli smo plej-of bez poraza u plej-ofu. Igrali smo protiv evroligaškog tima u finalu. Hvala svima koji su nas podržali", rekao je posle finala trener Efesa Ergin Ataman.

"Ovi igrači su ponos svih. Rečeno je da se ovaj tim neće boriti posle osvajanja Evrolige, ali tursko prvenstvo nam je veona važno. Nadam se da ćemo nastaviti sa istim timom i sa istim ciljevima i sledeće sezone", dodao je turski trofejni trener.

Micić je tako možda na svom oproštaju od Efesa podigao još jedan pehar, ubacio 11 poena uz osam skokova, a sada ostaje da se vidi da li će se preseliti u Ameriku i zaigrati. Njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović nedavno je razjasnio - Vasa će otići u NBA samo pod jednim uslovom.

Dok Micić bude vagao i razmatrao, u Fenerbahčeu će praviti planove nakon što ih je korona uoči plej-ofa Evrolige potpuno razorila sezonu i zadala udarac od kojeg se tim Igora Kokoškova nije oporavio do kraja.

Na oproštaju od sezone, srpski šuter Marko Gudurić dao je osam poena i sada će kao i Micić na kratki odmor do početka priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Selektor Igor Kokoškov sastavio je spisak od zaista najzvučnijih imena srpske košarke u ovom trenutku.