FIN GEST

NBA ZVEZDE, GDE STE? JOKIĆU JE PRVI ČESTITAO NURKIĆ: Zbog Srbina je morao da ode, ali on bar ima manire!

Autor Milutin Vujičić

Lepo od njega.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je MVP ovogodišnje sezone u NBA ligi! Komesar takmičenja Adam Silver prekinuo je sastanak Denvera kako bi Srbinu saopštio ove divne vesti, a Jokić je očekivano skromno reagovao i zahvalio se saigračima jer bez njih ne bi uspeo.

Dok je ispunjavao uslov za super-maks ugovor, Jokić je dobijao čestitke putem društvenih mreža, a pomalo neočekivano prvi se javio Jusuf Nurkić.

"Bosanska zver" nije se dobro provela u plej-of duelu Denvera i Portlanda, ali su bez obzira na sve oni veliki prijatelji. Zajedno su se družili u Denveru, ali je Nurkić morao da ode kako bi spasao karijeru i to mu je do sada najbolji potez karijere.

Trener Majk Maloun, koji je MVP titulu Jokića proslavio u specijalnoj majici, prvo je želeo da igra sa obojicom na parketu, međutim projekat "tornjevi" završio se neslavno.

Čak je i Jokić išao kod trenera i poručio mu da ga stavi na klupu jer misli da je tako bolje, da bi Maloun doneo odluku da kao startera ipak profiliše srpskog centra. Nurkića je stavio na klupu, pa je zbog toga centar iz BiH ubrzo pobegao u Portland.

"Čestitam brate! Zasluženo si MVP", napisao je Nurkić na Tviteru i praktično bio prvi košarkaš iz NBA lige koji se oglasio porukom.


U međuvremenu je Jokić dobio čestitke sa svih strana sveta, javili su mu se bivši saigrači, dobri prijatelji, reprezentativci Srbije i svi imaju istu poruku punu ponosa:

Bravo Nikola, Srbine!

Ipak, interesantno je da NBA zvezde poput Durenta, Džejmsa, Karija i drugih, za sada, ćute.