Ponude stižu...

BIO JE CENTAR PARTIZANA, SADA GA TRAŽE NBA EKIPE: Mesecima niste čuli za njega, a on hoće trofeje!

Autor Dušan Ninković

Košarkaš iz Australije ima velike planove za naredno leto!

Bivši košarkaš Partizana vaga NBA ponude.
Izvor: MN Press

Stigao je u Partizan kako bi mu to bio korak ka NBA ligi, ali karijera Džoka Lendejla nije išla putem koji je zamislio. Istina, napredovao je, obukao dres Žalgirisa sa kojim je igrao Evroligu, ali se ubrzo vratio u Australiju.

Iako je to delovalo kao očigledan korak nazad u karijeri, Lendejl tvrdi da ponude iz NBA lige stalno pristižu.

U intervjuu za jedan lokalni sajt, bivši centar beogradskih crno-belih otkrio je da ''mnogobrojni'' NBA timovi pokušavaju da dogovore saradnju sa njim.

Pažnju je na sebe privukao odličnim partijama u rodnoj zemlji i tek u finišu je ispao iz trke za MVP priznanje. Ipak, to ga nije poremetilo, pošto tvrdi da zna koliko je bolji od ostalih košarkaša u ligi, kao i da mu pojedinačna priznanja nisu prioritet!

Igrač Melburn junajteda otkrio je da mu je cilj da bude što bolji do kraja sezone, u plej-ofu australijske NBL, kako bi mogao da ima dobru poziciju pred novu NBA sezonu. Sudeći po njegovim rečima, on već vidi sebe na parketima najjače košarkaške lige na svetu.

Ranije je Lendejl već pričao o želji da igra u NBA, a jednom prilikom je napomenuo da mu je promašaj bio dolazak u Partizan i evropsku košarku.

Podsećamo, Lendejl je u Partizan stigao tokom leta 2018. godine, direktno sa koledža. Nakon jedne sezone se preselio u Kaunas, gde je jednu sezonu igrao za Žalgiris. Nakon šest meseci pauze ponovo je zaigrao košarku, po prvi put u rodnoj Australiji.