Jedva čekamo

OSTAJE U SRBIJI! HTELI GA NAJVEĆI U EVROPI, POTPISAO ZA MEGU: Igrao vaterpolo u Partizanu, sad je nada srpske košarke!

Autor Dušan Ninković

Mladi košarkaš je samo dan nakon 18. rođendana dobio prvi veliki ugovor.

Mladi košarkaš Nikola Jović, jedan od najvećih talenata Mege.
Izvor: MN Press

Jedan od najvećih evropskih talenata, košarkaš koji je blistao u mladom timu Mege Nikola Jović (18 godina, 208 centimetara), potpisao je prvi profesionalni ugovor sa tim timom. MVP juniorske ABA lige, kao i Evroliginog kvalifikacionog turnira održanog u Beogradu stavio je paraf na višegodišnju saradnju.

On će tako ostati u Beogradu i Megi, gde se već godinama razvija i u čijem je dresu privukao pažnju najvećih evropskih timova.

Samo u prethodnom periodu pričalo se da su ozbiljno zainteresovani Real Madrid i Barselona, ali najtalentovaniji srpski košarkaš ostaje u roze dresu. Momak koji je pažnju na sebe privukao impresivnim igrama na Završnom turniru Evrolige za omladince neće menjati sredinu.

Jović igra na pozicijama dva i tri, a kao dečak je paralelno sa košarkom trenirao i vaterpolo u Partizanu. Nikola je inače rođen u Lesteru, što nije baš uobičajeno, ali postoji dobar razlog za to. Tamo je njegov otac igrao košarku pre skoro 20 godina...

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Jović, kom se predviđa blistava karijera, za nekoliko godinama krene stopama svog imenjaka Jokića i pravo iz beogradskog tima stigne u NBA. A možda i do MVP titule!

Tagovi