Košarka

MONDO PODKAST SA EDINOM I MILOŠEM: Nikola Jokić MVP, kako to dobro zvuči! A još je i Bogdan utišao Filu... (VIDEO)

Autor Mladen Šolak Izvor Mondo video

Naravno, Edin Avdić i Miloš Jovanović komentarisali su temu nedelje, meseca, godine... Najveće priznanje za jednog igrača sa ovih prostora u Americi!

Izvor: Mondo

Nova nedelja, novi NBA podkast, i novi MVP! Ali ne bilo koji, već neko “naše gore list”, i prvi igrač sa ovih prostora koji se može podičiti ovim prestižnim odličjem.

Pričamo, naravno, o Nikoli Jokiću, koji je ove nedelje i zvanično potvrđen za najkorisnijeg igrača najbolje košarkaške lige na svetu. Iako smo osnovano sumnjali da će se to i desiti, sada je kancelarija lige to stigla i da ozvaniči. Jokić je tako ušao u panteon besmrtnika NBA lige, sedam godina nakon što ga je Denver izabrao kao 41. pika u drugoj rundi drafta.

Nikolin Denver trenutno bije ljutu bitku sa raspomamljenim Sansima, koji su dobili krila nakon spektakularne pobede nad Lejkersima i ozbilno se namerili da se plasiraju u zapadno finale. Ekipa koju sa klupe odlično vodi Monti Vilijams pobedila je u obe domaće utakmice, pa se serija seli u Kolorado gde će Nagetsi pokušati da uzvrate istom merom i tako vrate egal.

Los Anđeles Klipersi su nekako preživeli Dalas Maverikse Luke Dončića i obezbedili polufinale zapada sa Jutom, koje počinju … pa, onako kako su počeli i protiv Mavsa – samo ovaj put, inicijalni 2-0 deficit beleže u gostima. Inspirisano je Juta odigrala dve domaće utakmice na otvaranju, a pogotovo drugu u kojoj su lišeni pomoći Majka Konlija pogodili pregršt trojki i tako u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena koju imaju u ovoj konferenciji.

Mogu li Kavaj i PG13 da ponovo vrate minus od dve pobede? Ko to više zna sa ovom ekipom. Pokazali su ne jedno, nego makar tri lica u prvoj rundi. Trenutno, Klipersi predstavljaju pravu nagaznu minu u zapadnom kosturu, jer niko nije potpuno svestan šta oni mogu kad im je dan…pa verovatno ni oni sami. Ali biće potrebno više od samo par dobrih dana da se eliminiše ovako nadahnuta Juta.

Na Istoku, stvari su nešto zamršenije – makar što se tiče serije u kojoj se nadmeću Filadelfija i Atlanta. Jastrebovi su u spektakularnoj prvoj utakmici zamalo ispustili trideset poena razlike, i da nije bilo Bogdana Bogdanovića koji je trojkom i bacanjima prelomio na samom kraju, Siksersi bi možda i izvukli oba meča kod kuće.

Ovako, serija putuje u Džordžiju gde će Tre Jang i drugari – lišeni pomoći Diandre Hantera – pokušati da valorizuju svoju šutersku nadmoć sa dve pobede. Bio bi to veliki pritisak za Sikserse, koji imaju šampionske ambicije – ali, mnogo toga zavisi od kolena Džoela Embida, koja baš i nisu sto posto.

U “finalu pre finala” koje igraju Bruklin i Milvoki, videli smo dve izuzetno atraktivne utakmice u Njujorku koje su Netsi rešili u svoju korist, uprkos činjenici da su već u prvom posedu prve utakmice ostali bez Džejmsa Hardena. Ošamućeni „Jeleni“ su uspeli da se trgnu, uspore tempo i pobede u trećoj utakmici, tako da ćemo i ovde možda gledati velike obrte. Ali, teško je zaustaviti Durenta i Irvinga...jesu li Janis i Baksi kadar za tako nešto?

Osim svega ovoga, Edin i Miloš će se pozabaviti i redovnom NBA trač partijom. Nekoliko ekipa je promenilo trenere i neka poznata imena su u priči da preuzmu nove ekipe, a nešto se izgleda i krčka u Dalasu nakon eliminacije od strane Los Anđeles Klipersa.

Kao po običaju, rešenja ne nudimo, a dobre prognoze još manje…ali nešto ćemo i pričati o košarci, a humora neće zafaliti. Sada već možemo i da kažemo da znamo šta radite petkom veče, pa neka se tradicija i ove nedelje nastavi!