Košarka

PONOSAN SAM NA MEGIN TIM, OVO SU VELIKE STVARI: Jovanović neće o propuštenim, već o iskorišćenim šansama!

Autor Mladen Šolak

Čestitka trenera ekipi i čitavom klubu za kraj sezone

Izvor: MN Press

Iako su izgubili u "majstorici" finala plej-ofa protiv Crvene zvezde, u Megi imaju niz razloga da budu zadovoljni jednom od najuspešnijih godina u klupskoj istoriji.

Pored toga što su "izbacili" MVP-a ABA lige Filipa Petruševa i budućeg centra Čikago Bulsa Marka Simonovića, trener Vladimir Jovanović i saradnici napravili su takmičarski tim, koji je odigrao dva finala protiv Zvezde i kome nije mnogo nedostajalo za plasman u plej-of ABA lige.

Kada podvuče crtu pod urađenim, Jovanović ima razlog za zadovoljstvo.

"Uvek je borba za trofeje jako interesantna i na kraju nam se to ostvarilo. Prvo, čestitam Zvezdi zasluženu titulu, odigrali su seriju protiv nas jako dobro i zasluženo slavili. U prvoj utakmici nismo pokazali svoje pravo lice, u drugoj i trećoj bili smo jako dobri. Imali smo šanse koje nismo iskoristili, ali ne bih o tome pričao", rekao je Jovanović za TV Arena sport.

On je bio raspoloženiji da govori o generalnom utisku koji je njegov tim ostavio ove sezone, a taj utisak je jako pozitivan.

"Iako smo igrali ABA ligu i Kup, sezona je bila jako dugačka. Krenuli smo u drugoj polovini jula, već 11 meseci smo na okupu i moram da budem ponosan na momke koji su igrali u Megi. Ulazak u finale i finale protiv Zvezde je velika stvar za naš klub i za momke koji tek treba da dođu na veliku scenu. Hvala i mom stručnom štabu, sistem Mege je veliki, dosta je ljudi koji žive za ovaj klub. Čestitam i članovima stručnog štaba i igračima, ovo je veliki iskorak u njihovim mladim karijerama, ne računajući Tepića, Milosavljevića i Jocu Novaka. Ove utakmice su jako važne u pravljenju prvih jako ozbiljnih koraka na visokom nivou. Hvala svim ljudima u sistemu Mege. Jako sam zadovoljan, izbacili smo mlade igrače, bili smo rezultatski aktivni u sva tri takmičenja i bili smo jako blizu plej-ofa ABA lige. Sve u svemu, veoma dobra sezona", dodao je Jovanović.

Deo ekipe Mege će sada na odmor, a FIlip Petrušev i Dragan Milosavljević će na okupljanje reprezentacije Srbije pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji će biti odigran krajem juna i početkom jula u hali "Pionir".