Otišao!

NAJBOLJI IGRAČ NAPUSTIO ZVEZDU! PODIGAO TROFEJ, PA OTIŠAO U RUSIJU: Već je predstavljen u novom klubu!

Autor Dušan Ninković

Naredne dve sezone će igrati za ruski tim, a gledaćemo ga i u Beogradu.

Izvor: MN Press

Samo dan nakon osvajanja titule u KLS, Crvena zvezda je ostala bez jednog od najboljih igrača u sezoni. Amerikanac Džordan Lojd biće prvo pojačanje Zenita iz Sankt Peterburga, ovogodišnjeg četvrtfinaliste Evrolige.

Američkog beka, koji je u Beograd stigao nakon sjajnih partija u dresu Valensije, Rusi su već predstavili kao novog igrača kluba na zvaničnim profilima.

Tako se završala Lojdov boravak u Beogradu, gde je tokom turbulentne sezone crveno-belih bio jedan od najboljih igrača tima. Da odlazi bilo je poznato i nakon ''oproštajne'' poruke.

Lojd je od početka sezone počeo sa sjajnim partijama, ali su smena trenera i korona virus uticali na njega i celokupnu ekipu. Ipak, nakon brojnih uspona i padova, Crvena zvezda je osvojila tri trofeja i period iza sebe može smatrati uspešnim.

Lojd je finiš sezone propustio zbog povrede, a poslednji meč u sezoni gledao je sa mesta pored terena, zbog jednog nezgodnog doskoka tokom prvog meča serije sa Megom.

Naredne dve sezone Džordan Lojd će igrati za Zenit, koji je prethodnog leta iz Beograda u Sankt Peterburg odveo Bilija Berona, još jednog Amerikanca koji je ostavio dobar utisak u crveno-belom dresu.