Ne može

ŠOK ZA ITALIJU, BEZ NBA ŠAMPIONA DOLAZE U BEOGRAD: Zvezda tima im otkazala, neće doći na kvalifikacije za OI!

Autor Nikola Lalović

Reprezentacija Italije biće oslabljena neigranjem jednog od najboljih igrača na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Italije je na papiru najozbiljniji kandidat da izazove Srbiju u borbi za mesto na Olimpijskim igrama. Italijani se nalaze u grupi sa Senegalom i Portorikom na kvalifikacionom turniru u Beogradu koji se uskoro igra. 

U drugoj grupi tog turnira će biti Srbija, Filipini i Dominikanska republika, a tim Italije će u Beograd doći bez jedne od najvećih zvezda. 

Veteran Marko Belineli je istakao da neće igrati na turniru jer mu je potrebno da se odmori i da se spremi za narednu sezonu. On se posle više od decenije provedene u NBA ligi vratio u Italiju, gde je sa Virtusom osvojio titulu nakon 20 godina. U NBA je najveći uspeh ostvario 2'014. godine kada je kao član San Antonija postao NBA šampion. 

Sada iskusni 35-godišnji šuter posle naporne sezone u kojoj je sa Virtusom pored italijanske lige igrao i Evrokup sve do polufinala ne može da se oporavi na vreme za kvalifikacije. 

Ipak on ističe da ovo nije njegov oproštaj od reprezentacije, već da je spreman da se u budućnosti odazove pozivima selektora.