Košarka

BOMBA! MILOJA MENJA KUM - ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Doneo je Budućnosti Evroligu i titulu, sada se vraća!

Autor Mladen Šolak

Još nema potvrde, ali srpski trener je najbliži klupi!

Izvor: MN Press

Bombastična vest iz Podgorice, gde je u utorak uveče najavljeno da će srpski stručnjak Aleksandar Džikić (50) ponovo sesti na klupu Budućnosti.

Prema pisanju portala "Vijesti", Džikić će je najbliži klupi "plavo-belih" posle odlaska Dejana Milojevića, svog kuma i prethodnika, koji će od leta biti u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, što je potvrdio i njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

Miloje je otišao posle osvojene crnogorske "duple krune", a Džikićev povratak bio bi velika vest u košarkaškom regionu, jer je u prethodnom mandatu u Budućnosti doneo u "Moraču" titulu ABA lige i Evroligu.

Džikić je smenjen posle loše selekcije ekipe u sezoni 2018/19, ali je trag koji je ostavio u klubu veoma dubok, pa bi sada dve strane mogle da krenu ispočetka. Poslednji angažman imao je u Estudijantesu u sezoni 2019/20, a prethodno je sa uspehom vodio Partizan, Krku, Lijetuvos Ritas, Olimpiju iz Ljubljane...

"Budućnosti se od jutros, kada je bilo jasno da Milojević odlazi, nudilo nekoliko trenera, ali je Džikić najbliži", objavile su Vijesti.

Budućnost je minulu sezonu završila u plej-ofu Evrokupa (u "majstorici" protiv osvajača, Monaka) i kao vicešampion ABA lige.