Košarka

U 41. GODINI ZAKUCAO REAL MADRID! VEČNI PAU GASOL: Barselona je šampion, Mirotić RAZBIO bivši klub i postao prvak!

Autor Mladen Šolak

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa donela titulu Barseloni posle sedam godina. Deklasirala je najvećeg rivala i u drugoj utakmici!

Izvor: Profimedia

Barselona je i u drugoj utakmici finala razbila Real i osvojila prvu titulu još od 2014. godine, odigravši finale nezapamćeno dominantno u odnosu na vicešampiona.

U prvom meču bilo je 75:89 u Madridu, a večeras je u revanšu Barsa "počistila" Madriđane - 92:73!

Fenomenalni veteran Pau Gasol je nekoliko nedelja pre svog 41. rođendan blistao u meču protiv najvećeg rivala i osvojio titulu tačno dve decenije od kada je napustio Barsu i otišao u NBA ligu.

Večni Španac toliko je bio motivisan i spreman da je zakucavao, igrao fanatično odbranu, poentirao i dobio aplauz čitave dvorane... Završio je meč sa 11 poena i šest skokova i uživao sa saigračima, među kojima je najefikasniji bio sjajni Nikola Mirotić, sa 27 poena i šest skokova.

Gasol je na terenu proveo 20 minuta a čitava dvorana je ustala kada je on napustio parket.

Barselona je odigrala impresivan finiš sezone, a Gasol je bio tu da ga ulepša!

BARSELONA: Vesterman, Bolmaro 3, Šmits 6, Oriola, Abrines 6, Dejvis 6, Hanga 2, Gasol 11, Higins 4, Kjurik 12, Mirotić 27, Kalates 15.

REAL: Tajus 9, Vukčević 1, Alosen 11, Garuba 4, Kerol 6, Kozer 6, Fernandez, Abalde 15, Poarje 4, Tavares 12, Ljulj, Tejlor 5.

Tagovi