Košarka

ĐOKOVIĆ I NADAL ONAKO IGRAJU, A STARIJI SU OD SONJE! Marina hvali heroinu - ona je jedna od najboljih u istoriji!

Autor Mladen Šolak

Lepe reči Marine Maljković o najboljoj srpskoj košarkašici.

SONJA PETROVIC VASIC, kosarkasica Srbije, na utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Mozambika, u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 09.02.2020. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, FIBA kvalifikacije za Olimpijske igre, Srbija, Mozambik
Izvor: MN Press

Srbija je ostvarila pobedu "za infarkt" protiv Italije na početku Evropskog prvenstva u Španiji.

Naše devojke su se vratile iz velikog minusa, u poslednjem minutu četvrte četvrtine izjednačile, imale i šut za pobedu, a onda su dovršile posao u produžetku.

BIlo je burno, a na kraju i uspešno. Posle meča, selektorka Marina Maljković kritikovala je igru svog tima u prve dve, pa i tri četvrtine, a onda pohvalila upornost košarkašica Srbije.

"Naravno, potpuno sam nezadovoljna prvim poluvremenom. Čak i sa prve tri četvrtine. Uradili smo nešto u četvrtoj. Jedino što je bilo ispravno je da smo verovali do kraja. Igrali smo poslednji put sa Italijom 2013. i imali smo praktično istu situaciju kao danas. Važno je, naravno, da smo pobedili, da smo verovali do kraja, da se nismo predavali, ali igra u odbrani i napadu nije bila naša. To nismo mi i to nije Srbija, to nije naš stil, to nije način na koji se borimo i na koji trčimo i to mora da se promeni odmah", rekla je Maljković.

Naravno, neizbežno je bilo i pominjanje maestralne Sonje Vasić (32 godine), koja je završila meč sa 27 poena i bila apsolutna heorina pobede Srbije.

"Ne bi igrala toliko da ne verujem u nju, nema sumnje, šta mogu da dodam o njoj. Jedna stvar o Sonji i za još neke igračice, moram da se vratim na konferenciju pre turnira. Novak Đoković i Rafael Nadal igraju, a stariji su od Sonje. Tako da ona definitivno nije zaboravila da igra košarku. Ona je jedna od najboljih igračica koje je ovaj sport ikad imao. Znajući nju, pokazaće sav svoj talenat i dokazaće svima da će uraditi stvari na najbolji mogući način i ovde i na Olimpijskim igrama u Tokiju", dodala je Marina.

Za kraj, selektorka Srbije imala je i poruku na našem jeziku:

"Veruj do kraja, kao 2013. Priča protiv Italije se ponavlja i 2021. Veruj do kraja i neka to "Veruj do kraja" ostane poruka od prve utakmice, pa do poslednje na Eurobasket".

Pogledajte kako je naš tim pobedio Italiju:

Srbija Italija
Izvor: YouTube/ FIBA - The Basketball Channel

Srpska reprezentacija igraće sledeći meč u petak u podne, protiv Grčke.