Uživo

MOĆNA SRBIJA! DRIM TIM MARINE MALJKOVIĆ ZGAZIO RIVALA: Idemo dalje, ali potrebna je još jedna pobeda do cilja!

Kakav trijumf Srbije! Posle drame u meču sa Italijom Srbija je pregazila Grčku i plasirala se u osminu finala Eurobasketa.

Izvor: MN Press

Srbija gazi! Tim Marine Maljković je na Eurobasketu počeo nesigurno, ali je na kraju u prvom kolu posle drame i produžetka pobedio Italiju. A onda su naše devojke pokazale pravo lice!

Demolirana je Grčka u drugom kolu i tom pobedom je obezbeđen plasman u osminu finala! 

SRBIJA - GRČKA 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14)

Od samog starta je Srbija nametnula svoj ritam, ali je uspela Grčka pred kraj prve četvrtine da se vrati. A onda je usledio potop! Čelična odbrana Srbije je primila samo tri poena do poluvremena i tako već posle 20 minuta obezbedila pobedu. 

Na kraju je bilo 34 razlike, a Srbija je imala sjajno raspoređenu minutažu i odlično raspoređene poene. Samo su Crvendakić i Butulija bile dvocifrene, a sve košarkašice su se upisale u listu strelaca. 

Ovom pobedom je obezbeđeno mesto u osmini finala, ali tim Marine Maljković želi da kao prvi u grupi prođe dalje direktno u četvrtfinale. Da bi se to desilo potrebno je da se dobro odigra i meč sa Crnom Gorom u nedelju od 12 časova.  

SRBIJA: Anderson 9, Butulija 11, Dugalić 5, Janković 7, Jovanović 8, Bruks 3, Čađo 8, Crvendakić 13, Dabović 5, Krajišnik 2, Škorić 7, Vasić 7

GRČKA: Aleksandri 3, Anastasopulu, Diela, Luka 2, Cienke 6, Bogsana 9, Stamalpuru, Pavlopolu 7,  Nikolopolu 3, Sotiriu 7, Spanu 10, Fasula 4

13:44

KRAJ! SRBIJA POBEĐUJE!

Nije ništa prepušteno slučaju, Srbija je i u poslednjem periodu bila bolja, Sve vreme su kontrolisale meč naše košarkašice, a u poslednjih 10 minuta su samo podigle prednost, 

Na kraju - obezbeđen plasman u narednu rundu i izabranice Marine Maljković su pokazale pravu dominaciju! 

SRBIJA - GRČKA 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14)

13:21

JOŠ 10 MINUTA! 67:35 za Srbiju!

Sada Maša Janković pogađa iz teške pozicije, ali i Grčka postiže poene iz dva napada i konačno ima nekakav napadački ritam.

Na kraju nekoliko lošijih napada Srbije, ali ostaje ogromna prednost našeg tima.

13:14

POBEDA JE BLIZU! 60:25 za Srbiju!

Neće ovde biti problema, poenima Sonje Vasić otvaramo drugo poluvreme. A onda prvi poeni Jelene Bruks – trojka!

Nastavlja se paljba, sada i Sonja Vasić pogađa trojku. Nastavila se sjajna odbrana Srbije, naše košarkašice su bile sjajne u skoku, a trojke su nastavile da padaju, pa je i Saša Čađo pogodila.

13:03

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Hajde da se ovo završi - za sada je prednost ogromna i deluje ka da je sve rešeno! Ali ima još 20 minuta. 

12:49

POLUVREME! SRBIJA - GRČKA 40:16

Postiže ispod koša poene Grčka, ali uzvraća Jovanović poenima za Srbiju, a onda posle kontre naše devojke povećavaju prednost.

Na poluvremenu sve deluje gotovo – Srbija ima +24!

12:39

PAZI, SRBIJA GAZI! Vode naše devojke 34:14

Trojka Srbije, a onda pogađa Ivon Anderson! Srbija se odlepila, i to do ozbiljno! Nastavlja se rafal Srbije pošto trojku daje i Maja Škorić.

Ivon Anderson je postigla poene sa linije penala i Srbija ima +20 posle još dva poena naše Amerikanke. 

12:29

ČELIK U ODBRANI - KRENUO I NAPAD! Vodi Srbija 21:13

Kreće Srbija jakom odbranom drugu četvrtinu, ali nastavlja naš tim da promašuje za tri poena. Konačno je post Srbije prekinut poenima Maje Škorić a posle dobre odbrane postižemo poene iz kontre preko Nevene Jovanović i Srbija vodi 21:13!

Tajmaut Grčke!

12:23

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Panika - 17:13!

Tajmaut je tražila Srbija, a posle toga se igra nije popravila. Istekao je napad Srbije, ali je odbrana Srbije igrala sjajno i nije dozvoljavala poene.

Na kraju prvog dela igre postigle su Grkinje jedan koš u finišu i potpuno se približile!

12:13

GRČKA SE VRAĆA! Sada je 15:9

Grčka preko Spanu daje prve poene tek u četvrtom minutu meča, ali uzvraća poenima Ana Dabović. Aleksandra Crvendakić nastavlja da teroriše Grkinje i da postiže poene. Efektan horog Sonje Vasić, ali uspeva Grčka da postiže poene. Posle nekoliko dobrih napada prilazi Grčka na -6!

12:06

GAZI SRBIJA! 9:0, Grčka u velikom problemu!


Crvendakić je onda postigla i trojku, a vrlo brzo je bilo 7:0 za Srbiju. Posle lakih poena u kontri, opet je pogodila Crvendakić, Grčka je morala da zove tajmaut.

12:03

POČELO JE! Vodimo!

Za Srbiju kreću Bruks, Crvendakić, Vasić, Krajišnik i Ana Dabović. 

Prve poene daje Aleksandra Crvendakić i odmah vodi Srbija!

11:27

Dobrodošli!

Kakav su nam šou priredile košarkašice! Počele su Evropsko prvenstvo pobedom, a nije moglo dramatičnije! 

Savladale su Italiju posle produžetka, a sada se nadamo mirnijem meču. Protivnik je Grčka koja je doživela rutinski poraz od Crne Gore u prvom kolu. 

Ukoliko ovde Srbija pobedi sigurna je makar u osmini finala Eurobasketa!