Novi izazov

CENTAR SE NE VRAĆA U CRVENU ZVEZDU: Srbin obilazi celu Evropu, sad će igrati u Španiji!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš potpisao jednogodišnji ugovor sa Fuenlabradom!

Izvor: MN Press

Srpski košarkaš Dušan Ristić (25), centar koji je godinama bio član Crvene zvezde, neće se vratiti u Beograd za narednu sezonu. On je potpisao ugovor sa ekipom Fuenlabrade, koja se takmiči u ACB ligi.

Ristić je tako postao pojačanje tima iz grada u kom je Partizan svojevremeno pisao klupsku i istoriju košarke na putu do krova Evrope, a ovo je samo jedna od avantura u njegovoj karijeri. Već je obišao pola sveta...

Ristić je ponikao u FMP-u, kratko bio član Crvene zvezde, a onda krenuo na koledž. Pohađao je Arizonu, gde je beležio impresivne partije. Nakon povratka u Evropu obukao je dres Crvene zvezde, ali je nakon prve sezone počeo da se seli po pozajmicama.

Bio je član Astane, Breše i Avtodora iz Saratova, a sada je potpisao jednogodišnji ugovor sa španskim timom.

Svojevremeno je sa Crvenom zvezdom osvojio Superkup ABA lige, a zatim ABA ligu i KLS, pre nego što ga je klub poslao na pozajmice. Iako se prethodnih godina često pojavljivala informacija da će se vratiti u Beograd i ponovo zaigrati za crveno-bele, to se ovog puta neće desiti.

Ristić nije bio u Radonjićevim planovima za narednu sezonu, pa je odlučeno da potraži novi klub u kom će nastaviti karijeru.