Car!

PAU GASOL - ZA PRIMER! HOĆE NA OLIMPIJSKE IGRE U 41. GODINI: Na spisku i u petoj deceniji, PETI PUT ide po medalju!

Autor Nikola Lalović

Španija na prvom mestu! Pau Gasol ne odustaje i spreman je da i u petoj deceniji igra za nacionalni tim.

Izvor: MN Press

Barselona je osvojila titulu u Španiji pobedom nad Real Madridom u finalu, a Pau Gasol na kraju meča nije imao odgovor na pitanje da li mu je to poslednja utakmica u karijeri! 

Razlog za to smo saznali sada. Čekao je veteran poziv reprezentaciji i dobio ga je! On je na širem spisku od 18 igrača koje je selektor Serđo Skariolo pozvao za prestojeće Olimpijske igre. 

Možda će vas zanimati

Do početka turnira ostaje da otpiše šestoricu, a ukoliko Gasol ode u Tokio ispisaće istoriju. Biće mu to pete Olimpijske igre, a prvi put je igrao za Španiju 2004. godine u Atini. Tada je bio najbolji strelac tima, a sa OI ima dva srebra (2008. i 2012. godine) i bronzu iz Rija. 

Već je bio i barjaktar Španije na otvaranju igara 2012. godine, a sada ostaje da se vidi da li će na kraju proći u konačnih 12 igrača. 

Španci igraju u grupi C sa Japanom, Argentinom i pobednikom kvalifikacionog turnira koji se igra u Kaunasu. 

Na spisku je i njegov mlađi brat Mark, a od naturalizovanih igrača se Skariolo odlučio za Usmana Garubu. Ovo je kompletan spisak Španije: 

Serhio Rodriges, Aleks Abrinjes, Sergio Ljulj, Rudi Fernandez, Viktor Klaver, Karlos Alosen, Dario Brizuela, Ćavijer Lopez-Arostegi, Pjer Oriola, Alnberto Abalde, Serhi Martines, Usman Garuba, Mark Gasol, Pau Gasol, Vili Ernangomes, Huančo Ernangozem, Riki Rubio, Sebas Saiz.