Košarka

ZATO JE LEGENDA! NA DAN SVADBE OTIŠAO NA TRENING REPREZENTACIJE: Selektor hteo da otkaže, ali Kostas Slukas rekao "NE"!

Autor Mladen Šolak

Neverovatna posvećenost napravila je od Kostasa Slukasa velikim košarkašem. Još jednom je pokazao koliko je privržen košarci i reprezentaciji, primerom kakav se zaista retko sreće!

Izvor: Profimedia

U reprezentaciji Grčke igra niz asova, poput Vasilisa Spanulisa ili Nika Kalatesa i sigurno će neko od njih postati trener, a današnji primer bez dileme će ponavljati i svojim učenicima, ali i svojoj deci.

Sjajni bek Kostas Slukas (31), trostruki šampion Evrolige, došao je na trening reprezentacije na dan svoje svadbe!

Iako je popodne bilo zakazano slavlje, košarkaš Olimpijakosa pojavio se ujutru na terenu i to uprkos predlogu selektora Rika Pitina da otkaže rad tog jutra, da bi se i Kostas i ceo tim posvetili proslavi legendarnog asa.

Prema pisanju grčkih novinara, on je to odbio i stigao na trening. Za primer i starijima i mlađima!

Povrh toga, selektor Rik Pitino rekao je da su Slukas i Spanulis posle dvočasovnog napornog treninga ostali na terenu i radili na šutu... A, obojica imaju po tri titule prvaka Evrope.

I ŽELJKO OBRADOVIĆ MU REKAO - HVALA!

Izvor: MN Press

Tako se postaje šampion i lider, a Slukas je svoj profesionalizam pokazivao i u teškim trenucima i zaslužio veliko poštovanje svog bivšeg trenera Željka Obradovića.

Dok su sarađivali u Fenerbahčeu, Slukas je ostao u ekipi i na dan kada mu je preminuo otac. Umesto da se vrati u Atinu, on je u junu 2019. istrčao na teren i zaigrao u velikom derbiju protiv Efesa.

"Lično sam kao trener izuzetno srećan i mnogo mu se zahvaljujem. Bez obzira na sve, mi ćemo uvek biti jedno", rekao je tada Obradović i neverovatno posvećenom Grku.

Tagovi