Košarka

NOVI UDARAC ZA SRBIJU - JOŠ DVOJICA NE MOGU U KVALIFIKACIJE: Oglasio se Savez, loša vest o Lučiću i Guduriću!

Autor Mladen Šolak

Iz lekarske službe reprezentacije ne stižu dobre vesti.

Izvor: MNPress

Dok je Srbija igrala "generalnu probu" protiv Meksika, stigle su loše vesti:

Košarkaški savez Srbije saopštio je da će "orlovi" na kvalifikacijama za Olimpijske igre nastupiti i bez povređenog tandema Vladimir Lučić - Marko Gudurić.

"Nakon napornih sezona, Vladimir Lučić i Marko Gudurić se trenutno nalaze na neophodnom terapijskom oporavku i neće biti deo tima Srbije tokom predstojećeg Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu".

Za sada je zvanično da neće biti deo tima na olimpijskim kvalifikacijama od 29. juna do 4. jula, a ostaje da se vidi da li će biti u stanju da nastupe ako Srbija izbori plasman.

Takođe, zbog zdravstvenih problema i oporavka od posledica korone neće moći da igra ni Nemanja Nedović, Nikola Milutinov je još nespreman posle oporavka od teške povrede ramena...

Dobro je poznato da su Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić otkazali selektoru, kao i da će Bogdan Bogdanović u vreme olimpijskih kvalifikacija igrati finale Istočne konferencije NBA lige za Atlantu protiv Milvokija. I to izvesno - rovit...

Veliki zadatak, ali i veliki izazov je pred ekipom Igora Kokoškova.

U večerašnjoj "generalnoj probi" Srbija je protiv Meksika igrala u ovom sastavu: Filip Petrušev, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Boban Marjanović. Dalibor Ilić.

Kraj terena su bili Vasilije Micić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.