Košarka

SRBE NIKAD NEMOJ DA LJUTIŠ: Sonja srušila moćnu Španiju, pa poslala poruku svima! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Najbolja srpska košarkašica blistala je u istorijskom trijumfu, pa nasmejana došla na konferenciju!

Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Reprezentacija Srbije ostvarila je pakleno tešku pobedu protiv Španije, plasirala se u polufinale Eurobasketa i uz to se izborila i sa sudijskom nepravdom.

Iako je previd arbitara i jedna loša odluka "častila" Španiju produžetkom, to nije poremetilo naš tim, već je dao dodatni motiv da košarkašice Marine Maljković zablistaju i pobede u dodatnih pet minuta.

Iako nije bilo konkretne priče o tom trenutku posle meča, Sonja Vasić je uz osmeh "bocnula" sve:

"Bilo je momenata koji su odredili ovaj meč i malo su nas naljutili, a Srbe nikad ne bi trebalo da ljutiš", rekla je Sonja uz široki, pobednički osmeh.

Sportski, ona je odala priznanje rivalkama.

"Čestitam Španiji, iako nisu prošle kao prvoplasirane iz grupe i dalje mislim da su bili prvi favorit ovog turnira. Neverovatan tim koji je ostvario sjajne rezultate u poslednjih 10 godina i uz to su igrali kod kuće. Bio je ovo veliki izazov, s obzirom na istoriju naših međusobnih duela i na to da nismo mogli da ih pobedimo od kada je ova generacija našeg tima krenula na put"

"Meč je bio kao i svaki put kada se sretno - težak, sa mnogo uspona i padova oba tima. Znam da nismo odigrali najbolju utakmicu, ali nikad nismo prestali da verujemo, naša klupa nikad nije prestala da veruje, naš trener nije prestao da veruje i mislim da smo izvukli poslednje atome snage da pobedimo"

Sonja je poslala poruku i javnosti u Srbiji.

"Teška utakmica za nas, kao što smo se i spremali i očekivali. Čestitke obema ekipama, jer obe ekipe uz Francusku najviše pokazuju na evro-sceni. Bila je ovo suviše jaka utakmica za četvrtfinale, ali uspele smo koliko je moguće da ispunimo zadatke stručnog štaba i da izvučemo poslednje atome snage, da pobedimo i da nadvladamo faktore na koje ne možemo da utičemo tokom meča.