Košarka

U RUKAMA MI SAMO MASKA - HOĆU MNOGO VIŠE OD TOGA! Pala strašna Španija, a Marina poručila ekipi: Znate što smo ovde!

Autor Mladen Šolak

Posle istorijske pobede protiv Španije, selektorka Marina Maljković podsetila ekipu šta je glavni cilj na Evropskom prvenstvu.

Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Srbija je uspela! U burnom četvrtfinalu Eurobasketa bila je jača od sudija i od moćne Španije, aktuelnog prvaka Evrope, i plasirala se u polufinale kontinentalnog turnira.

Tamo će naš tim igrati protiv Belgije, a iako je u četvrtak pao veliki, najveći rival, selektorka Marina Maljković poslala je jasnu poruku da još nema nikakvu nagradu u rukama.

U svom, smirenom i staloženom stilu, Marina je govorila i posle ovako velike pobede...

"Bila je teška utakmica, sa mnogo uspona i padova oba tima...", rekla je ona, pa čestitala srpskim košarkašicama.

"Čestitam mom timu jer su pokazali da su pravi tim. Pobedili su strašnu, odličnu ekipu Španije, kojima isto čestitam na svemu što su uradili, ali kao što sam i rekla - ruke su nam još prazne i hoćemo medalju oko vrata i u rukama. Nećemo stati na ovome. Uradili smo veliki posao, ovo je bio veliki posao, ali svesni smo šta je uvek cilj Srbije".

Za kraj, ona je poslala direktnu poruku igračicama.

"Dovoljno smo pametne da nemamo ništa u svojim rukama. Imam samo masku. A to nije ono što želim u rukama. Dovoljno smo pametne da znamo da nemamo ništa. Gladni samo kao i prvog dana kada smo se okupili pre nekoliko godina, došli smo ovde i hoćemo medalju. Nećemo da nam ruke budu prazne, već hoćemo nešto mnogo lepše od ovih maski".