PODVIG!

POMISLILA SAM "DA LI JE MOGUĆE?!" Sudijska krađa je ŠOKIRALA Srpkinje - Nemojte to, pustite nas da igramo košarku!

Autor Mladen Šolak

"Uvek kažem - ima Boga", rekla je posle istorijske pobede Srbije protiv Španije jedna od junakinja, Nevena Jovanović.

Izvor: Profimedia

Iako je bilo "samo" četvrtfinale i iako se dogodila pre borbe za medalju, pobeda Srbije protiv Španije ostaće zauvek upamćena u istoriji naše ženske košarke.

Izabranice Marine Maljković eliminisale su aktuelnog i dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope i to na njegovom terenu, u kultnoj hali "Fonteta".

Povrh toga, Srpkinje su se izborile sa velikom nepravdom u završnici, kada su sudije krajnje diskutabilno dodelile domaćoj ekipi dva slobodna bacanja u poslednjim sekundama četvrte četvrtine i tako ih umalo častile pobedom.

Faul je možda i postojao, ali sigurno nije bio ni blizu šuta, koji su sudije nekako "videle" i omogućile Španiji bacanja za trijumf. Srećom, Kristina Ovinja dala je samo jedno bacanje, pa je domaćin bio "čašćen" samo produžetkom, ne i pobedom.

Posle meča, Nevena Jovanović je u izjavi za sajt KSS iskreno rekla šta misli i o takvoj završnici i o pobedi, na koju je stavila pečat trojkom na kraju produžetka.

"To je ono što nas krasi. Uvek iskoči neko drugi. Nije jedna, nije druga, nego sve. Sve znamo šta da očekujemo i šta da radimo kada uđemo na teren. Sada se isplatila sva ta borba, sve muke… Bilo mi je mnogo teško kada su dosudili ta dva penala na kraju 40. minuta. Pomislila sam 'Da li je moguće?'. Nemojte to da radite, pustite nas da igramo košarku. Ako su bolje, neka nas pobede. Ali, nisu bolje. Uvek kažem – ima Boga. Vratilo se. Neću da kažem da smo im naplatili za sve one poraze, ali, baš mi je drago da smo konačno pobedile Španiju", rekla je Nevena.

Srbija će u polufinalu u subotu igrati protiv Belgije od 21, dok će u drugom polufinalu igrati Francuska i Belorusija, koja je takođe savladala Španiju na ovom turniru - u grupnoj fazi.